In cadrul programul vor putea participa 960 de intreprinzatori, din cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii (Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud, Vest, Centru, Bucuresti si Ilfov ), practic din fiecare regiune avand posibilitatea sa se inscrie 120 de persoane.

Proiectul va incepe in octombrie anul acesta la Bucuresti, iar cursantii vor participa la cate 8 ore de curs in fiecare sambata si duminica timp de o o luna si jumatate. Ulterior vor primi consultanta pentru a putea realiza un plan de afaceri, iar in ianuarie-februarie 2012 vor sustine un examen.

Absolventii cursuruilor vor primi un atestat recunoscut de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).

Programul este finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 3 si se numeste „Dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin transfer transnational de bune practici si formare profesionala a intreprinzatorilor din Romania” .

Acesta este organizat de Institutul Roman de Cercetari Economico - Sociale si Sondaje (IRECSON) si MSK Global Training, companie britanica de consultanta care a lucrat pana acum pentru clienti precum Unilever, Organizatia Natiunilor Unite (ONU), Shell Oil, Vopak si Fluor.

Cursurile vor fi sustinute de 64 de specialisti pregatiti de 20 de persoane care anul acesta vor merge la Londra pentru a fi trainuite de MSK Global Training.