De asemenea, cei care au precizat ca nu se simt bogati trebuie sa atinga un nivel al activelor investitionale de cel putin 7,5 milioane de dolari pentru a se percepe ca bogati.

Cei 58% dintre respondenti care au precizat ca se simt bogati incep sa se perceapa astfel dupa ce detin cel putin 1,75 de milioane de dolari in active investitionale, in crestere cu 250.000 de dolari fata de pragul din 2008.

Studiul intareste faptul ca perceperea bogatiei este relativa si se bazeaza pe factori cum ar fi situatia actuala a pietei, varsta unei persoane, mediul de viata si asa mai departe. Excluzand evolutia pietei, este putin probabil ca acesti factori sa se schimbe si, prin urmare, milionarii vor continua sa reanalizeze ceea ce inseamna cu adevarat bogatia”, spune Michael R. Durbin, presedinte la Fidelity Institutional Wealth Services.

Citeste si:

El adauga ca, in ciuda faptului ca asocierea dintre optimism si milioanari este inerenta, rezultatele studiului au fost surprinzatoare in ceea ce priveste felul optimist in care bogatii percep viitorul.

Studiul a fost realizat online, in perioada 18-29 octombrie 2010, pe un esantion de peste 1.000 de gospodarii din Statele Unite, cu active investitionale (excluzand activele imobiliare) de cel putin un milion de dolari.