Managerii si executivii care lucreaza in centrul tarii, in domeniul industrial, au un salariu mediu brut lunar de 12.072 de lei (2.090 de euro), arata un studiu realizat de grupul de firme cu activitati in resurse umane Aims Human Capital.
“In zona Banatului, salariul mediu lunar brut pentru muncitorii direct productivi a fost, in ianuarie 2011, de 1.256 de lei (220 de euro – n.red.), comparativ cu 1.379 de lei (240 de euro – n.red.) in zona de centru si 1.167 de lei (205 euro – n.red.) in zona de nord. Pentru angajatii incadrati la nivel de management de mijloc salariul mediu brut a fost de 7.036 de lei (1.200 de euro – n.red.) in zona Banatului, 6.291 de lei (1.070 de euro) in zona de Centru si 7.194 lei (1.220 de euro – n.red.) in zona de nord”, spune Florentina Badita, consultant in cadrul Aims Human Capital Romania.

Analiza citata arata ca angajatorii din Banat estimeaza pentru 2011 o crestere a salariilor de 3-21%, in functie de job si de pozitia ocuparta in cadrul companiei, in vreme ce organizatiile din centru prognozeaza o majorare de 3-19%.

Pentru zona de nord, maximul anticipat pentru cresterea salariala in 2011 este de 26%, in vreme ce minimul este 3%.

Studiul a fost realizat la inceputul anului, pe un esantion de 101 de companii de productie din vest (Arad, Caras-Severin, Timis), centru (Alba, Arges, Brasov, Hunedoara, Mures, Olt, Prahova, Sibiu) si nord (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Iasi, Maramures, Satu-Mare, Salaj, Suceava).

Circa 90% dintre companiile participante la studiu sunt multinationale care detin unitati de productie pe piata locala. Mai mult de jumatate dintre cei chestionati activeaza in industria auto, iar ceilalti provind din industria electrica si electronica, prelucrarea metalului, industria lemnului si mobilei, industria grea sau chimica si mase plastice. Aproape jumatate (42%) dintre companiile respondente au o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

AIMS Human Capital Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de recrutare, a inregistrat o cifra de afaceri de 3,3 milioane de euro in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri