Prelungirea duratei misiunii de munca, nerestrictionata ca numar de extinderi succesive disponibila prin agentul de munca temporara, reprezinta un beneficiu semnificativ pentru companii, in comparatie cu contractele incheiate pe o perioada determinata, apreciaza reprezentantii firmei de recrutare Gi Group, care saluta promulgarea schimbarilor aduse Codului Muncii de catre autoritati.
“Aceasta este o dovada clara ca Romania este dedicata misiunii de a liberaliza piata muncii in spiritul legislatiei UE si a competitivitatii. Ne asteptam sa vedem companiile valorificand din plin aceasta oportunitate si implementand noile schimbari, astfel contribuind la reducerea somajului si a muncii la negru", spune Charlie Crocker, managing partner Gi Group Romania.

Reprezentantii companiei considerea ca cele mai importante schimbari care asigura flexibilitate si avantaj competitional oricarei companii, indiferent de industrie si dimensiuni, constau in eliminarea restrictiilor de munca temporara si in in prelungirea duratei misiunii de munca temporara si cresterea numarului de prelungiri posibile.

Una dintre cele mai importante modificari operate in legislatia muncii, care va fi adeptata la sfarsitul lunii, dupa intrarea in vigoare a Codului Muncii, prevede extinderea extinderea duratei contractului de munca temporara, de la 12 la 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii pana la 36 de luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri