“Aceasta este o dovada clara ca Romania este dedicata misiunii de a liberaliza piata muncii in spiritul legislatiei UE si a competitivitatii. Ne asteptam sa vedem companiile valorificand din plin aceasta oportunitate si implementand noile schimbari, astfel contribuind la reducerea somajului si a muncii la negru", spune Charlie Crocker, managing partner Gi Group Romania.

Reprezentantii companiei considerea ca cele mai importante schimbari care asigura flexibilitate si avantaj competitional oricarei companii, indiferent de industrie si dimensiuni, constau in eliminarea restrictiilor de munca temporara si in in prelungirea duratei misiunii de munca temporara si cresterea numarului de prelungiri posibile.

Una dintre cele mai importante modificari operate in legislatia muncii, care va fi adeptata la sfarsitul lunii, dupa intrarea in vigoare a Codului Muncii, prevede extinderea extinderea duratei contractului de munca temporara, de la 12 la 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii pana la 36 de luni.