Un sef al unei companii italiene munceste, in medie, 48 de ore intr-o saptamana si aloca 60% din timpul petrecut la serviciu pentru a participa la sedinte, arata un studiu realizat de Harvard Business School, una dintre cele mai importante scoli de afaceri din intreaga lume, scrie The Economist.

Cu cat timpul petrecut la serviciu creste, cu atat avanseaza si performantele companiei, arata analiza, realizata prin monitorizarea pe parcursul unei saptamani a sefilor din 94 de firme italiene.

Sefii care prefera sa nu delege o mare parte din atributii sunt mai expusi la intalniri individuale cu oameni din afara companiei. Autorii studiului considera ca executivii care fac acest lucru incearca sa-si creasca profilul, cu scopul de a-si securiza jobul. Sefii care muncesc mai mult petrec timp suplimentar in intalniri cu proprii angajatii.

Adesea, directorii se plang ca sunt prinsi cu operatiunile zilnice, considera Rajesh Chandy, profesor la London Business School.

De asemenea, el mai spune ca executivii ar trebui sa petreaca mai putin timp cu clientii si mai mult timp pentru a se gandi la viitor. O cercetare realizata de profesor a aratat ca sefii isi folosesc doar 3-4% din timpul zilnic pentru a se preocupa de strategiile pe termen lung.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
400.000 de contracte de muncă suspendate până în prezent
Setari Cookie-uri