Companiile straine care isi intensifica prezenta in China intampina dificultati in atragerea de manageri locali, in conditiile in care organizatiile din statul asiatic se dezvolta continuu, scrie The Wall Street Journal.
In trecut, companiile multinationale sau straine angajau adesea expati de la sediul local pentru a ocupa pozitii de management in China. Acum insa, multe companii aleg varianta cooptarii unor manageri chinezi, care vorbesc limba, cunosc aspectele culturale si inteleg piata.

In acelasi timp, prosperitatea companiilor chineze intensifica lupta pentru talente si obliga organizatiile straine sa-si modifice strategiile de recrutare si sa munceasca mai mult pentru a plati salarii mai mari.

“In trecut, era foarte multa miscare de personal de la o multinationala la alta. In prezent se observa o trecere a executivilor de la multinationale la companiile locale”, spune Grace Cheng, country manager pentru subsidiara din China a companiei de executive search Russell Reynolds Associates.

In primul trmestru, China a avut cel mai mare numar de oferte publice initiale (IPO) din intreaga lume, respectiv 110, adica echivalentul a 38% din totalul tranzactiilor globale.

Pe masura ce firmele din China isi extind prezenta la nivel international, creste si apetitul lor pentru manageri cu experienta internationala, astfel ca angajatii din companiile multinationale sunt cei mai doriti, apreciaza Cheng.

Un studiu efectuat recent de firma de executive search MRI China Group, pe un esantion de peste 2.200 de salariati din China continentala a aratat ca 64% dintre cei chestionati au primit, in ultimele 18 luni, cel putin o oferta de munca.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri