Microsoft - gigantul american fondat de Bill Gates, Google - compania care detine cel mai cunoscut motor de cautare din lume si Oracle - unul dintre cei mai importanti producatori de software la nivel mondial, se afla pe primele trei locuri intr-un clasament al celor mai doriti angajatori de pe piata locala, arata un studiu realizat de Catalyst Consulting, divizia de consultanta din cadrul grupului Catalyst, cu activitati in resurse umane.
Aproape doua treimi (62%) dintre respondenti nu au aplicat niciodata la un job in cadrul companiei aflate pe primul loc in topul preferintelor lor.

“Lipsa de experienta, intr-o perioada in care angajatorii cauta in special persoane cu cat mai multa expertiza in domeniul respectiv, precum si lipsa joburilor deschise in cadrul companiei, tipica pentru perioada pe care o traversam, sunt principalele motive invocate”, se arata in analiza citata.

Pe locurile urmatoare in topul celor mai doriti angajatori din Romania se afla BCR, Continental, BRD, Orange, HP, Vodafone si P&G.

Respondentii au spus precizat ca in topul criteriilor luate in considerare in alegerea unui loc de munca sunt pachetul salarial si imaginea angajatorului pentru care aplica.

“O diferenta interesanta intre Bucuresti si celelalte orase se inregistreaza la nivelul importantei acordate sigurantei jobului, care este mai mic in Capitala. Acest rezultat poate fi explicat prin numarul mai mare de oportunitati de cariera din capitala, precum si de diferente interculturale intre locatii. Tot pachetul salarial este cel mai important motiv care i-ar determina pe profesionsti si studenti sa se relocheze pentru un job. Din pacate, un procent alarmant dintre acestia, atingand chiar 70% pentru bucurestenii care lucreaza in IT&C, ar alege strainatatea”, mai arata studiul.

Analiza a fost realizata aprilie-mai, pe un esantion format din 10,740 de respondenti, oameni cu experienta pe piata muncii, absolventi de studii superioare si studenti tineri din intreaga tara, cu varste intre 20 si 32 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri