Absolventii din 2011 ai celor mai bune programe de Master of Business Administration (MBA) din intreaga lume au primit mai multe oferte de munca decat trecut, in contextul in care marile companii au inceput sa-si intensifice procesele de recrutare din campusurile scolilor de afaceri.

Aproape jumatate dintre scolile de business au spus ca peste 75% dintre absolventi promotiei de anul acesta au primit oferte pentru joburi full-time, arata un studiu realizat de MBA Career Services Council, o asociatie a consilierilor in cariera care activeaza in scolile de business.

Comparativ, mai putin de 10% dintre scolile intervievate anul trecut au spus ca peste trei sferturi dintre absolventi au primit o oferta pentru joburi full-time.

Totodata, aproape doua treimi (64%) dintre institutiile chestionate in 2011 au precizat ca mai mult de 75% dintre studentii lor au primit oferte pentru a urma un stagiu de practica dupa absolvire.

Pe primele locuri in topul industriilor care angajeaza absolventi de MBA se numara serviciile financiare, consultanta si IT.

Analiza, in care au fost incluse 87 de programe de MBA, a fost realizata in mai 2011.


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
8 sfaturi practice inainte de a-ti negocia salariul