Sefii mult prea bine platiti din companiile americane incep sa revina in actualitate, scrie The Economist.
Media compensatiilor si beneficiilor acordate directorilor executivi (CEO) in 2010 s-a plasat la aproape 12 milioane de dolari, in crestere fata de valoarea de 10,1 milioane de dolari din 2009, arata datele companiei de cercetare GovernanceMetrics International (GMI).

In 2007, executivii companiilor primeau, in medie, 15,1 milioane de dolari, iar 2008 a adus o scadere a pachetelor salariale cu 1,6 milioane de dolari.

Dintre companiile care si-au anuntat rezultatele financiare, cel mai bine platiti CEO sunt Bog Iger, de la Walt Disney, care a incasat, in total, 54,9 milioane de dolari, urmat de George Paz (Express Scripts - sectorul farmaceutic) si de Lew Frankfort (Coach - producator de genti).

Ray Irani, seful Occidental Petroleum (industria petroliera), aflat pe locul al patrulea, a incasat 47,1 milioane de dolari, dintre care 29,3 milioane de dolari sub forma de cash.


Datele firmei de cercetare arata ca 34% dintre executivii chestionati si-au exercitat optiunile pentru diverse instrumente financiare in 2010, in crestere fata de cei 23% din 2009.

Frits van Passchen, seful Starwood Hotels, a primit in 2009 un milion de actiuni, la o valoare nominala de 11,39 de dolari. Pana la sfarsitul lui 2010, valoarea lor a crescut la 60 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri