Absolventii celor mai importante institutii de invatamant superior din Franta sunt din ce in ce mai cautati pe piata fortei de munca, scrie The New York Times.

“In 2011integrarea absolventilor pe piata fortei de munca a revenit pe crestere, dupa doi ani de scadere”, arata un raport al Conférence des Grandes Écoles, o asociatie care grupeaza aproape 220 de scoli franceze de elita.

Circa 80% dintre managerii sau inginerii care au absolvit o scoala de top si-au gasit un job la mai putin de doua luni de la terminarea studiilor, arata analiza citata. Comparativ, 76,4% dintre absolventii de anul trecut au reusit sa gaseasca un job.

Ultimele date disponibile, inregistrate in 2009, evidentiaza ca peste 40.000 de studenti au absolvit diverse programe franceze de management si tehnologie. Inginerii reprezinta aproximativ trei sferturi din totalul absolventilor scolilor de elita, in vreme ce managerii constituie 83%.

Vestea ca locurile de munca disponibile pentru tineri si pentru elite inregistreaza o crestere spune multe despre starea economiei, in general, si despre piata fortei de munca, in particular, crede Pierre Tapie, presedintele Conférence des Grandes Écoles si director general la scoala de business Essec.

Scolile de elita ocupa un loc special in societatea franceza, iar absolventii acestora ocupa functii inalte atat in guvern, cat si in multe dintre companiile de top din Franta.


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Care este strategia Huawei de a recruta cei mai potriviti angajati