Vara este anotimpul relaxarii, daca nu si pentru cei care sunt in cautarea unui job. Avand in vedere concurenta de pe piata fortei de munca, persoanele organizare, care evita greselile facute din comoditare, au cele mai mari sanse de a prinde un post, scrie The Wall-Street Journal.
Iata cateva greseli pe care ar trebui sa le eviti in cautarea unui job, potrivit The Wall-Street Journal.

Creeaza o relatie cu cei din grupul tau social! Networkingul iti da posibilitatea de a vedea posturile ascunse de pe piata de recrutare, cele care nu sunt niciodata promovate. Pentru a te ajuta cat mai mult, ar trebui sa ramai in contact cat mai mult cu persoanele din reteaua ta.

“Greseala pe care multi oameni o fac este ca singura data in care cei din grupul social aud de ei este atunci cand cer o favoare. Ei nu se gandesc cum sa-i ajute si pe ceilalti din grup si sa creeze o relatie ”, spune Charles Purdy, senior editor la siteul de recrutare Monster.com.

El recomanda celor in cautarea unui job sa fie la curent cu interesele si proiectele celor din grup. “Daca intalnesti joburi care suna interesant, dar nu sunt potrivite pentru tine, nu le ignora, gandeste-te daca altcineva ar putea fi interesat”, explicat Purdy.

Nu folosi un CV din stoc! CV-urile trebuie adaptate pentru diferite pozitii. “Vechea metoda de a realiza un singur CV si de a-l trimit pentru fiecare post scos la concurs nu mai functioneaza. Este necesar sa-l adaptezi in functie de fiecare companie la care aplici”, spune Purdy.

Nu folosi eronat retelele sociale! Cei care sunt in cautarea unui job ar putea posta pe Twitter sau pe Facebook, dar networkingul ofera chiar mai mult.

Foloseste retelele sociale pentru a face o cercetare a industriei. “Este vorba despre a urmari companiile de care esti interesat si despre a descoperi ce probleme cauta acele companii sa resolve”, mai spune Purdy.

In plus, nu trebuie folosit limbajul informal pentru discutiile specializate.

Nu-ti externaliza cautarea!
Persoanele care isi cauta de munca pot plati pentru servicii care le distribuie aplicatiile pentru joburi, dar nu este un lucru recomandat. “Nu iti faci treaba. Trebuie sa intelegi cu adevarat de ce au nevoie companiile inainte de a-ti vedea CV-ul”, mai adauga Purdy.

Nu-l pune pe angajator sa-ti faca treaba! “Cei in cautarea unul job spun ca le place compania si ofera CV-ul. Nu merg mai departe cand intalnesc astfel de aplicatii succinte”, spune Holly Paul, recruiting leader la PricewaterhouseCoopers.
Ea spune ca se uita in principal dupa aplicantii care dovedesc ca au investit efort si timp in a depune aplicatia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri