1. Sa uiti sau sa nu realizezi ca cel mai bun moment de a gasi un loc nou de munca este cat timp ai inca locul vechi de munca. Asadar, chiar daca este multumit la actualul loc de munca, chiar daca performezi, acum este momentul sa te uiti dupa noi oportunitati. In contextual mediului economic actual, te poti vedea in situatia de a-ti schimba de mai multe ori job-ul pentru un salariu mai bun, pentru a promova, pentru a primi recunostinata, pentru a reveni pe o panta ascendenta a carierei.

2. Sa consideri ca nu mai sunt locuri de munca libere. Perceptia ca nu mai sunt job-uri neocupate este indusa prin stiri. Cu toate acestea, desi in mod sigur apar doar cateva job-uri noi, cu toate acestea ele exista si trebuie luate in calcul.

3. Trebuie sa dovedesti ca esti o persoana care poate aduce bani in companie. In prezent, nu vei fi angajat doar pentru ca ai calitatile tehnice necesare, experienta sau know how. Trebuie sa te definesti ca o persoana care poate solutiona problemele angajatorului si care poate veni cu o solitie sau mai multe pentru nevoile de business ale acestuia.

Citeste si:

4. Gandind ca singura cale prin care poti obtine un job este sa il cauti efectiv. In acest caz, cel mai bine este sa lasi job-ul sa te gaseasca. Inainte zicala potrivita era “Nu conteaza ce stii, ci pe cine cunosti”, astazi potrivit este “Nu conteaza ce stii sau pe cine stii, este important cine te cunoaste si cat de repede poti fi gasit”.

5. Sa nu iti consolidezi o relatie cu un headhunter. Statisticile arata ca 3% din joburi sunt ocupate cu ajutorul headhunterilor. Construieste-ti o relatie cu 3-4 recrutori de pe nisa ta si vei fi cautat cand sunt locuri de munca libere care ti se potrivesc.