“In multe companii din intreaga lume, inclusiv din Romania, principala problema este ca managerii pot fi destul de individualisti si teritoriali. Acestia se afla in competitie cu celelalte departamente, iar de multe ori isi percep propriul personal ca fiind pasiv si nemotivat”, sustine , Matasysteme Coaching.

Potrivit acestuia, munca in echipa, desi se numara printre valorile majoritatii culturilor organizationale, nu se materializeaza decat in cazuri foarte rare. Multe decizii sunt luate cu greutate si sunt implementate intr-o perioada lunga de timp.

“In Romania, managerii nu colaboreaza in mod natural. Multi sunt in primul rand interesati sa actioneze politically correct si sa-si satisfaca seful, astfel incat sa fie bine perceputi in eventualitatea unui promovari. In acest context, angajatii procedeaza similar. Asteapta sa primeasca instructiuni si rezolvari la probleme din partea managerilor”, explica Cardon.

1. Credeti ca managerii sunt individualisti si teritoriali?


Din perspectiva coachingului, Alain Cardon propune un numar de “procese de delegare” ca mijloace de imbunatatire a muncii in echipa si a colaborarii transversale intre grupurile de lucru.

Rezultatele cheie ale unei astfel de abordari sunt reducerea timpului petrecut in sedinte, un proces decizional mai eficient si mai clar, mai multa participare si asumare in toate sarcinile de echipa.

Citeste si:

Pentru atingerea acestor obiective, managerii se pot folosi de o serie de instrumente specifice.

Astfel, seminarul “Delageted Processes” are ca principal obiectiv schimbarea pregatirii, a managementului si a follow-up-ului intalnirilor. Creste eficienta procesului decizional si a modului de implementare a acestor decizii.

In acest fel, rezultatele operationale vor fi mai bune atat pe termen lung cat si pe termen scurt.

Workshop-ul “Delegarea de procese in coaching-ul de echipa” are loc pe 17 si 18 noiembrie la Hotel Marriott.

Alain Cardon MCC este Master Certified Coach din 2002. Este recunoscut in special pentru competentele sale in coachingul de echipe si cel organizational. A publicat 15 carti. In prezent este coach, trainer si coach superviser pentru cursanti din Franta si Romania. Din 2007 si-a lansat scoala de coaching si pe piata romaneasca.