Principala problema a companiilor care activeaza pe piata din Romania sunt managerii individualisti si teritoriali, ceea ce poate duce de cele mai multe ori la implementarea cu greutate a deciziilor, sustine coach-ul Alain Cardon. Vezi ce propune acesta pentru imbunatatirea muncii in echipa.
“In multe companii din intreaga lume, inclusiv din Romania, principala problema este ca managerii pot fi destul de individualisti si teritoriali. Acestia se afla in competitie cu celelalte departamente, iar de multe ori isi percep propriul personal ca fiind pasiv si nemotivat”, sustine , Matasysteme Coaching.

Potrivit acestuia, munca in echipa, desi se numara printre valorile majoritatii culturilor organizationale, nu se materializeaza decat in cazuri foarte rare. Multe decizii sunt luate cu greutate si sunt implementate intr-o perioada lunga de timp.

“In Romania, managerii nu colaboreaza in mod natural. Multi sunt in primul rand interesati sa actioneze politically correct si sa-si satisfaca seful, astfel incat sa fie bine perceputi in eventualitatea unui promovari. In acest context, angajatii procedeaza similar. Asteapta sa primeasca instructiuni si rezolvari la probleme din partea managerilor”, explica Cardon.

1. Credeti ca managerii sunt individualisti si teritoriali?




Din perspectiva coachingului, Alain Cardon propune un numar de “procese de delegare” ca mijloace de imbunatatire a muncii in echipa si a colaborarii transversale intre grupurile de lucru.

Rezultatele cheie ale unei astfel de abordari sunt reducerea timpului petrecut in sedinte, un proces decizional mai eficient si mai clar, mai multa participare si asumare in toate sarcinile de echipa.

Pentru atingerea acestor obiective, managerii se pot folosi de o serie de instrumente specifice.

Astfel, seminarul “Delageted Processes” are ca principal obiectiv schimbarea pregatirii, a managementului si a follow-up-ului intalnirilor. Creste eficienta procesului decizional si a modului de implementare a acestor decizii.

In acest fel, rezultatele operationale vor fi mai bune atat pe termen lung cat si pe termen scurt.

Workshop-ul “Delegarea de procese in coaching-ul de echipa” are loc pe 17 si 18 noiembrie la Hotel Marriott.

Alain Cardon MCC este Master Certified Coach din 2002. Este recunoscut in special pentru competentele sale in coachingul de echipe si cel organizational. A publicat 15 carti. In prezent este coach, trainer si coach superviser pentru cursanti din Franta si Romania. Din 2007 si-a lansat scoala de coaching si pe piata romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri