Instruirea personalului este un element cheie in evolutia unei companii, acest proces fiind necesar in absolut orice moment. Judith Kiss, directorul de resurse umane al companiei Ambient, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de distributie si retail de materiale de constructii din Romania, vorbeste intr-un interviu acordat wall-street.ro despre necesitatea training-urilor.
"Trainingul este necesar mereu, la orice firma, in orice tara. O organizatie care nu invata este o organizatie plafonata care isi pierde competitivitatea pe piata. Invatarea a luat atatea forme in ziua de azi incat exista forme potrivite pentru toate tipurile de angajati, indiferent de experienta sau numarul de cursuri sau traininguri parcurse", a explicat Judith Kiss.

Grupul de companii Ambient avea la sfarsitul anului trecut 1.500 de angajati, in prezent ajungand la 1.900 de persoane.

"In Ambient trainingul este un proces continuu, inceput de ani de zile si ajuns acum la un nivel calitativ mult superior altor companii similare din Romania. Dar si cantitativ avem motive de mandrie: in primele 3 trimestre din 2011 departamentul intern de training si dezvoltare a realizat 1.260 ore de training pentru 389 de grupe. (...) Planurile noastre de pregatire a oamenilor sunt intotdeauna pe termen lung. Dorim sa mentinem si sa perfectionam continuu echipa actuala", a spus Kiss.

Judith Kiss activeaza in domeniul resurselor umane din anul 1999, iar din 2010 ocupa functia director de resurse umane al Ambient.

"Din fericire, am avut parte numai de provocari pozitive. Totusi, poate cea mai importanta provocare a fost cea de a recruta cei mai buni profesionisti, pornind cautarea dintr-o piata atat de mica precum Sibiul. Norocul a fost de partea noastra si am gasit oameni foarte valorosi, impreuna cu care am dezvoltat si implementat practici moderne de resurse umane legate direct de obiectivele companiei si indicatorii de performanta a acesteia", a adaugat directorul Ambient.

Ea a mai spus ca nu a fost niciodata in situatia de a nu putea duce la bun sfarsit un obiectiv propus pentru compania pe care o reprezinta.

"S-a intamplat insa ca o anumita activitate sa fie amanata intrucat obiectivele de moment ale organizatiei ne-au obligat sa prioritizam altfel. Este lesne de inteles ca tot ceea ce intreprindem in cadrul departamentului de resurse umane este strans legat de obiectivele de afaceri ale companiei si de indicatorii de performanta a acesteia", a precizat Judith Kiss.

Aceasta considera ca In orice companie care nu este automatizata, care functioneaza cu si prin oameni, resursa umana trebuie sa fie importanta.

"Cred cu tarie ca echipa, viziunea si lidershipul sunt elementele care fac diferenta intre o companie de succes si restul pietei", crede Kiss.

Ea a mai spus ca atat anul trecut, cat si in acest an compania Ambient a derulat si implementat un numar semnificativ de programe si proiecte pentru motivarea si loializarea angajatilor.

"Am creat indicatori de performanta (KPI) clari si transparenti pentru majoritatea angajatilor, incluzand in venitul salarial bonusul de performanta, am implementat Evaluarea Performantelor, organizam team buildinguri si diverse concursuri interne in urma carora angajatii castiga diverse premii. De asemenea, sustinem programe de tabara pentru copiii angajatilor, organizam petreceri de 1 Iunie si 6 Decembrie pentru copiii angajatilor, participam si organizam diverse evenimente sportive pentru angajati si parteneri, organizam petreceri de Craciun pentru angajati si evaluam satisfactia angajatilor", a adaugat kiss.

Potrivit acesteia, In 2012 compania Ambient va continua si dezvolta actiunile incepute in anii 2010 si 2011 care pot influenta pozitiv motivarea si performanta angajatilor.

"
Vom pune un accent sporit pe managementul performantei si managementul talentelor", a explicat Judith Kiss.


Ambient se afla in topul jucatorilor din bricolaj.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri