Aproximativ unul din cinci americani apti de munca au desemnat compania Google drept organizatia in care si-ar dori cel mai mult sa munceasca, potrivit unui studiu realizat de Universum, companie cu activitate pe piata fortei de munca, scrie The Wall-Street Journal.

In top cinci se mai numara Apple, Facebook, Departamentul de Stat American si Walt Disney.

Studiul Universum a fost realizat pe un esantion de 6.700 de persoane care au absolvit facultatea si au intre unul si opt ani de experienta in munca. Respondentilor s-a cerut sa aleaga cinci angajatori ideali dintr-o lista de 200 de companii.

Aceasta este cea de-a doua editie a cercetarii, dupa e in primul studiu compania Google a iesit de asemenea in fruntea clasamentului.

"Google si-a format un brand foarte puternic din punct de vedere al culturii si al locului de munca”, a spus Chris Cordery, director in cadrul Universum.

Intre timp, multe firme de servicii financiare au scazut in preferintele candidatilor comparative cu anul anterior. De exemplu, Bank of America Merrill Lynch a coborat in acest an de pe pozitia 77 pe 48.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri