MyJob : Secretariatul si publicitatea, cele mai dorite domenii in ultimele 3 luni

Domeniile secretariat si publicitate au inregistrat cele mai multe aplicatii in numarul de anunturi de angajare publicate, potrivit unei statistice Myjob.ro, care ia in calcul ultimele trei luni.

“Cu cat raportul dintre numarul de CV-uri trimise si numarul de joburi este mai mare, cu atat interesul pentru un domeniu este mai mare”, se arata intr-un comunicat.

Urmatoarele in topul domeniilor pentru care romanii au manifestat cel mai mare interes in perioada august-octombrie 2011, chiar daca nu au existat un numar de locuri de munca vacante pe masura numarului de aplicatii, au fost alimentatie/comert, contabilitate si distributie.

Prin comparatie, acest top al interesului fata de anumite domenii arata astfel, in aceeasi perioada din 2010: secretariat, contabilitate, resurse umane, telecomunicatii si customer support, conform statisticilor Myjob.ro.

“Fata de anul trecut, interesul pentru locurile de munca in domeniul secretariat a crescut cu 24,5%. In publicitate/PR numarul de locuri de munca a scazut cu 7% in perioada analizata din 2011 fata de anul precedent, iar aplicatiile trimise au crescut cu 15%, raportat la numarul de joburi. Pentru domeniul contabilitate si-au manifestat interesul cu o cincime mai multe persoane (19,5%) in august-octombrie 2010 fata de perioada similara din 2011”, potrivit sursei.

In ceea ce priveste raportul pe sexe, femeile sunt mai interesate decat barbatii sa se angajeze in 2011 (56% fata de 44%), in timp ce in 2010 raportul era usor inversat: 51% dintre aplicatii erau in randul barbatilor, fata de 49% femei care isi cautau un loc de munca pe site-ul Myjob.ro.

Sursa foto: yourcareermatters.wordpress.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri