“Cu cat raportul dintre numarul de CV-uri trimise si numarul de joburi este mai mare, cu atat interesul pentru un domeniu este mai mare”, se arata intr-un comunicat.

Urmatoarele in topul domeniilor pentru care romanii au manifestat cel mai mare interes in perioada august-octombrie 2011, chiar daca nu au existat un numar de locuri de munca vacante pe masura numarului de aplicatii, au fost alimentatie/comert, contabilitate si distributie.

Prin comparatie, acest top al interesului fata de anumite domenii arata astfel, in aceeasi perioada din 2010: secretariat, contabilitate, resurse umane, telecomunicatii si customer support, conform statisticilor Myjob.ro.

Citeste si:

“Fata de anul trecut, interesul pentru locurile de munca in domeniul secretariat a crescut cu 24,5%. In publicitate/PR numarul de locuri de munca a scazut cu 7% in perioada analizata din 2011 fata de anul precedent, iar aplicatiile trimise au crescut cu 15%, raportat la numarul de joburi. Pentru domeniul contabilitate si-au manifestat interesul cu o cincime mai multe persoane (19,5%) in august-octombrie 2010 fata de perioada similara din 2011”, potrivit sursei.

In ceea ce priveste raportul pe sexe, femeile sunt mai interesate decat barbatii sa se angajeze in 2011 (56% fata de 44%), in timp ce in 2010 raportul era usor inversat: 51% dintre aplicatii erau in randul barbatilor, fata de 49% femei care isi cautau un loc de munca pe site-ul Myjob.ro.

Sursa foto: yourcareermatters.wordpress.com