Femeile care au si un job in afara caminului aloca mai mult timp sarcinilor zilnice din gospodarie decat barbatii, arata un studiu efectuat recent, potrivit The Wall Street Journal. Vezi ce sarcini indeplinesc acestea.
Cercetatorii de la Universitatea Bar-Ilan din Istrael impreuna cu cei de la Michigan State University au luat in calcul pentru realizarea studiului 368 de mame care muncesc si 241 de tati.

In perioada studiului, parintii au purtat ceasuri care sunau aleatoriu de sapte ori pe zi, iar subiectii trebuiau sa scrie exact ceea ce faceau in acel moment, precum si starea lor emotionaal, inclusiv cat de stresati se simteau.

Studiul a evidentiat ca mamele aloca cu 10,5 ore mai mult pe saptamana pentru sarcinile de acasa, comparativ cu barbatii.

In orele petrecute in plus cu taskurile zilnice femeile se jucau cu copiii, ii ajutau la efectuarea temelor, in timp ce pregateau cina, spalau hainele si lucrau pentru birou.

Din studiu a reiesit ca femeile erau mult mai stresate si coplesite decat barbatii, care s-au declarat multumiti de calitatilor lor in multitasking.

“In prezent, barbatii muncesc mai multe ore in afara caminului decat femeile, insa locul de munca ar acestora ar trebui sa permita un program mai flexibil pentru ca acestia sa poata petrece mai mult timp acasa si sa ajuta la intretinerea locuintei si sa poata avea grija de copii”, a declarat unul dintre cercetatori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri