In teorie, ideea de a lucra de acasa pare una minunata. Se poate dovedi insa ca nu iti distrage nimic mai mult atentia decat sa muncesti din propria casa. Iata cateva metode prin care poti sa te mentii productiv si focusat, potrivit Open Forum.
Patreaza o lista cu ce ai realizat in timpul zilei. Tine o evidenta clara a lucrurilor pe care le face in timpul zilei.
De exemplu, poti nota la fiecare 15-30 de minute ce ai realizat in acest interval. La sfarsitul zilei acest lucru iti da sansa sa stii unde ai fost productiv si cand ai pierdut vremea.

“Atunci cand iti notezi fizic, e clar ca de fiecare data vrei sa scrii ceva bun, chiar daca nu arati cuiva”, spune David B. Wright, fondator al Grupului W3.

Ramai in contact cu alte persoane care muncesc de acasa. Daca propria verificare nu functioneaza, incearca sa o realizezi alaturi de alta persoana care lucreaza tot de acasa. Poti face aceasta verificare in special prin telefon.

“Mai mult ca sigur vei fi mai sincer daca va auziti decat daca ati comunica prin e-mail”, spune Wright.

Lucreaza in casa alaturi de o alta persoana sau un grup de persoane. “Uneori, daca in casa este foarte multa liniste, te vor distrage alte lucruri si vei incepe sa faci altceva. Avand un grup de persoane care muncesc alaturi de tine s-ar putea sa te mentina focusat”, spune Desiree M. Frieson, presedinte si CEO al companiei Mahogany Communications.

Nu deschide in browserul de internet decat ferestrele de care ai nevoie la serviciu. Browserele de internet le permit utilizatorilor sa mentina deschise simultan o multime de ferestre, iar acestia pot fi distrasi de alte site-uri decat cele necesare la munca, precum cele de socializare.

“Scapa de fereastra de Facebook si pastreaza doar pe cele de care ai cu adevarat nevoie la locul tau de munca”, sfatuieste Frieson.

Nu raspunde la fiecare telefon si e-mail
Daca raspunzi la telefon in timpul unui proiect, nu doar acesta iti va distrage atentia, ci si alte lucruri ulterioare. Dupa ce inchizi, concentrarea ta se pierde si trebuie sa iei totul de la capat.

Pentru a evita acest lucru, Wright recomanda sa lasi casuta vocala sa preia apelurile pana iti faci timp sa le raspundeti tuturor o data. Acelasi lucru se aplica si pentru e-mail.

Iesi din casa atunci cand esti distras. Atunci cand te simti tentat sa te apuci de ceva treaba prin casa este timpul sa iti strangi lucrurile si sa te duci spre cea mai apropiata cafenea sau la o librarie.

“Asigura-te ca alegi un loc linistit sau vei ajunge sa fii si mai distras”, spune Wright.

Disciplineaza-te. De cate ori vrei sa iei o gustare sau sa bei o cafea sau un suc asteapta sa termini ceea ce faci in momentul respectiv.

“Gustarea vine ca o recompensa pentru lucrul finalizat”, mai spune Wright.



Sursa foto: flick.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri