Studentii si proaspat absolventii de facultate din Romania se pot inscrie pana pe 26 aprilie pentru proiectul Top Talents Romania, care isi propune sa identifice tineri cu rezultate remarcabile si sa le ofere oportunitati de cariera pe masura potentialului lor.

In perioada 10-11 mai 2012, la Hotel Caro, Bucuresti are loc cea de-a cincea editie a proiectului Top Talents Romania.

"Peste 2 000 de studenti si proaspat absolventi sunt asteptati sa se inscrie pana pe 26 aprilie. Dintre acestia, 300 vor fi invitati in finala proiectului, in urma unui proces complex de selectie care include evaluarea CV-ului si a formularului de aplicare, precum si o evaluare psihometrica online realizata cu ajutorul testelor Cut-e, cel mai performant instrument de testare online la nivel European", se arata intr-un comunicat.

In urma evaluarii aplicantilor, vor fi selectati si invitati 300 de studenti, masteranzi si absolventi, care indeplinesc unul dintre criteriile necesare - rezultate academice remarcabile, implicare in activitati extracurriculare sau ONG-uri, expunere internationala – studii, burse, experienta profesionala sau schimburi culturale.

Pe parcursul desfasurarii proiectului, finalistii vor interactiona cu 4 companii, lideri in industria lor, care recunosc potentialul si investesc in dezvoltarea lui. Astfel, acestia vor acea ocazia sa ia contact cu companiile BRD Groupe Société Général, Hilti, Kraft Foods si L'Oréal.

La cadrul editiei Top Talents 2011 dintre cei 2.135 de aplicanti, 87% dintre ei au primit burse de merit sau de studiu, 55% au expunere internationala prin intermediul programelor de studiu sau a experientei de lucru, 54% au desfasurat activitati de voluntariat in ONG-uri, iar 61% detin atestate de limbi straine. Cele mai des intalnite limbi straine sunt engleza, franceza, germana si spaniola.

Editia din 2012 a evenimentului abordeaza tema „Embracing your potential”. In cadrul conferintelor si a workshop-urilor se va discuta despre modul in care tinerii isi pot prezenta experientele astfel incat sa isi maximizeze sansele de a lucra intr-o companie care investeste in candidatii cu potential si care a dezvoltat sisteme interne de management al talentelor pentru a le oferi oportunitati pe masura potentialului lor.

Top Talents Romania este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de candidati cu potential.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si