Vrei sa angajezi pe cineva in companie si dupa ore lungi de intervievare a multor candidati esti sigur ca ai gasit persoana potrivita. Atunci, nu rata sansa de a recruta pe cel mai bun si fa-i o oferta de nerefuzat. Iata cum trebuie sa actionezi, potrivit Inc.com
Misca-te repede. De ce sa astepti daca esti sigur ca ai gasit persoana potrivita? Timpul poate fi impotriva ta atunci cand vrei sa aduci pe cineva in companie. Contactea-za candidatul pe care ai pus ochii cat mai curand posibil, chiar in prima zi in care a sustinut interviul, cel tarziu in 2 zile. Pe langa faptul ca reduci stresul candidatului, ai sansa sa ii arati cat de incantat esti ca il aduci in echipa ta.

Intotdeauna trebuie sa-l suni. Unele companii trimit e-mailuri sau scrisori pentru a-i anunta pe candidatii selectati. Cel mai indicat este sa il suni. Pe langa faptul ca ii arati interesul tau, poti masura nivelul de entuziasm al acestuia.

Fii entuziast.
Fii profesionist, dar in acelasi timp entuziast. Spune-i candidatului ca a fost prima optiune dintr-o 100 de CV-uri primite. Explica-i cum a reusit sa impresioneze prin experienta si calitati. Nu trebuie sa iti faci probleme in a-ti manifesta entuziasmul, acest lucru nu va influenta negocierea salariului.

Vorbeste despre bani.
Explica pachetul salarial si de beneficii cat mai clar posibil. Descrie salariul de baza, sistemul de bonusare si vorbeste deschis despre orice alte beneficii. Nu da niciodata impresia angajatului ca a fost victima unei promisiuni ce nu a fost dusa la indeplinire si nu promite bonusuri pe care nu le poti oferi.

Pune toti termenii in scris.
Dupa care pune totul intr-un e-mail sau intr-o scrisoare. Include toate elementele job-ului, de la denumirea acestuia, la salariul de baza, pana la bonusuri.

Adreseaza intrebarea esentiala. Daca nu iti poti da seama de nivelul de interes al candidatului asupra job-ului pe care i-l pui la dispozitie si daca vrei sa fii absolut sigur ca acesta va aparea in prima zi de munca pune-i urmatoarea intrebare : “Am intervievat alti doi candidati foarte buni pentru aceasta pozitie. Pot sa le comunic ca job-ul este acoperit?”

Putine persoane ar minti asupra intentiilor lor, mai ales cand minciuna lor ar putea sa afecteze o persoana care chiar isi doreste acel job.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri