Majoritatea dintre noi cand ne alegem o facultate, o facem influentati de industriile care recrutateaza cel mai mult in momentul selectarii institutiei de invatamant. Dar ce putem face cand piata se schimba anterior absolvirii. Pentru a te feri de o astfel de situatie, trebuie sa te asiguri ca ai acumulat "apritudini transferabile" care te pot avantaja in mai multe job-uri, potrivit Business Insider.
Calitatile transferabile sunt acel set de aptitudini pe care le puteti valorifica in cazul mai multor job-uri. Sunt calitati care iti dau valoare pe piata de recrutare de forta de munca si care te ajuta sa asimilezi aptitudini de la fiecare loc de munca.

Un exemplu in acest sens poate fi atunci cand studiezi contabilitate si inveti sa echilibrezi registrele contabile, situatie in care o aptitudine transferabila poate fi abilitatea de a rezolva probleme.

Asemenea personalitatii tale, aceste calitati trebuie sa fie unice. Astfel de abilitati le acumulezi pe masura ce treci prin anumite experiente de viata si nu trebuie sa fii surprins daca ceilalti care sunt in situatii similare nu dobandesc aceleasi abilitati. Aceasta se intampla pentru ca fiecare experienta individuala este diferita.

Astfel de abiilitati pot fi calitati "soft" - de comunicare, abilitati de persuasiune-, analitice - de rezolvare a problemelor, abilitati de cercetare-, tehnice, organizatorice - abilitati de management eficient al timpului - si specifice locului de munca - punctualitate, seriozitate.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri