Ai un loc de munca, insa simti ca remuneratia pe care o primesti luna de luna nu este pe masura meritelor tale. Iata sase motive care iti pot explica de ce nu castigi cat iti doresti, scrie Business Insider.
1. Nu ai negociat bine la angajare. Oamenii negociaza in feluri foarte diferite salariul in momentul angajarii. Unii accepta propunerea pe loc, altii cer mai mult decat oferta primita, iar unii si primesc bani in plus. Din pacate, nu este niciodata usor sa ceri o marire dupa ce ai accepta oferta initiala.

2. Nu faci vizibile realizarile la locul de munca. Poti sa fii cel mai bun in ceea ce faci, dar daca seful tau nu stie asta, salariul tau cel mai probabil nu va reflecta asta. Nu fii retinut in a impartasi realizarile cu seful tau, fie ca este vorba despre un feedback bun de la un client, despre o problema rezolvata cu succes sau o masura de reducere a costurilor implementata de tine.

3. Nu ai punctat bine necesitatea unei mariri. Multi angajati asteapta de la angajator sa ii recompenseze cu un salariu mai mare sau doar accepta ceea ce li se ofera, chiar daca oferta nu ii multumeste. Uneori, primirea mai multor bani la salariu tine doar de o intrebare, care trebuie insa adresata.

4. Crezi ca daca iti faci meseria adecvat este suficient. Indeplinirea atributiilor de la serviciu fara a face nimic in plus de multe ori se dovedeste insuficienta pentru a primi o marire de salariu. Cresterile salariale merg la oamenii care fac mult mai mult decat li se cere.

5. Nu iti asumi suficient responsabilitatea. Cresterile importante de salarii nu se ofera doar pentru ca a mai trecut un an in care ti-ai facut treaba. O crestere este o recunoastere a faptului ca tu contribui la rezultatele bune semnificativ mai mult decat cand ti s-a facut initial oferta salariala. O majorare spune “munca ta inseamna mai mult pentru noi acum”.

6. Esti o persoana cu care se lucreaza dificil. Daca esti o persoana defensiva, negativista, care se plange constant sau daca esti un individ cu care ceilalti interactioneaza cu dificultate, poate ca nu esti suficient de frustrant asa incat sa fii dat afara, insa nici nu va face nimeni eforturi pentru a te pastra, iar asta excude orice crestere salariala.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri