In cariera multi oameni ajung sa aleaga calea cea mai grea de a avansa. Iata cateva idei care iti vor netezi drumul din viata ta profesionala, conform Business Insider.

Aloca banii chibzuit. Atractia pentru cumparaturi presupune cheltuirea multor bani, iar angajatorii platesc salarii mari angajatilor care efectueaza o munca dificila, neplacuta, lipsita de spiritualitate sau care necesita multe ore de lucru peste program.
Cele enumerate mai sus reprezinta o pret destul de mare pentru o creatie de designer, o adresa buna sau o masina de lux.

Fa ca totul sa fie amuzant. Intotdeauna exista un mod mai distractiv de a face lucrurile. Asadar, atunci cand te decizi sa efectuezi o sarcina, inainte a incepe pune-ti intrebarea ”care este calea cea mai amuzanta de a o duce la bun sfarsit”. De obicei, in acest fel vei reusi sa iti realizezi sarcinile mai repede si mai bine.

Foloseste-te de povestiri. Majoritatea oamenilor se lasa mai mult impresionati de o poveste decat de statistici. O poveste face apel la partea emotionala, ceea ce influenteaza schimbarea comportamentului oamenilor.
Asadar, ideal este sa ai trei anecdote pe care sa le poti spune la orice eveniment de socializare. De asemenea, condimenteaza-ti prezentarile cu anecdote.

Nu te lauda singur. Lauda-i pe ceilalti. Nu incerca sa arati cat esti de inteligent si de bun. De obicei, este mai intelept sa incerci sa ii faci pe ceilalti sa se simta mai bine cu ei insisi.

Orice merita incercat. Insa aproape niciun lucru nu merita sa te faca sa te enervezi.

Alege-ti propriile batalii. Nu incerca, in mod special, sa schimbi obiceiuri puternic impamantenite. Sansele de a schimba opiniile fundamentale ale oamenilor legate, de exemplu, de politica, religie, etica profesionala, sunt foarte mici.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cum sa construiesti o relatie semnificativa cu comunitatea ta