Angajatorii din strainatate cauta zeci de mii de muncitori romani pe inceput de an, cele mai multe locuri de munca disponibile vin, paradoxal, din Marea Britanie, potrivit site-ului de recrutare Tjobs.ro.
Astfel, in luna ianuarie, pe platforma online, au fost disponibile 17.994 de oferte de munca.

Cele mai multe pozitii au venit din partea Marii Britanii, Frantei si Germaniei, iar romanii au aplicat in special pentru job-urile din UK si Italia.



In ceea ce priveste domeniile de activitate cele mai cautate de romani din departamentele hoteluri / turism si constructii / amenajari. Cu toate acestea, anuntul cu cele mai multe aplicari, in luna ianuarie, a fost cel de ingrijitor de animale in Danemarca.

In luna ianuarie, potrivit Tjobs.ro, numarul aplicarilor a depasit cu 100% numarul pozitiilor, dar au fost si cazuri in care numarul pozitiilor a fost mult mai mare decat cel al aplicarilor. Departamentul personal medical si sanitar a avut 3.560 de pozitii disponibile si a primit doar 1.795 de aplicari, mai putin cu 50%.



Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri