Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software din lume, crede in eficienta muncii de acasa si ofera angajatilor flexibilitate cand vine vorba de locul unde aleg sa munceasca, a declarat pentru wall-street.ro Vlad Bog, HR manager Microsoft.
Vlad Bog a mentionat ca flexibilitatea locului de munca este unul din factorii care incurajeaza cresterea productivitatii in randul angajatilor.

Potrivit acestuia, pentru job-urile in care activitatea o permite Microsoft da libertate angajatilor sa munceasca de acasa, de la parteneri sau de la clienti.

"Angajatorul trebuie sa plece de la premisa de incredere, daca ia in calcul aceasta optiune. Avem angajati care lucreaza de acasa permanent sau care aleg anumite zile in care sa lucreze astfel. In Microsoft aceasta practica a dus la cresterea productivitatii angajatilor, la o crestere a nivelului de satisfactie, si am inregistrat o reducere mare in amprenta de bioxid de carbon pe care o masuram. De asemenea, perceptia noastra in piata este foarte mult imbunatatita si suntem al doilea an la rand cel mai dorit angajator", a explicat Bog.

El a adaugat ca in Romania companiile sunt reticente in ceea ce priveste aceasta practica.

"In unele job-uri chiar nu se poate, pentru ca angajatii trebuie sa aiba intalniri cu clientii, de exemplu, insa multi pot munci de acasa. In Romania, munca de acasa nu este raspandita in randul companiilor, desi 75% dintre acestea se pare ca se uita la genul acesta de aranjament, pentru ca toti sunt supusi la aceleasi presiuni de reducere a costurilor", a mai spus Bog.

Pentru companiile care sunt inca reticente sa permita angajatilor sa lucreze de acasa o solutie pot fi orele flexibile de lucru.

"In Microsoft permitem angajatilor sa vina cu jumatate de ora, o ora sau cat este necesar mai tarziu la birou. Una este sa stai 45 de minute in trafic, cu motorul pornit, alta este sa poti sa ajungi in 15 minute, cu jumatate de ora mai tarziu. Oriunde m-as uita impactul este pozitiv, chiar si numarul de kilometri la masinile de serviciu a scazut, cat si consumul de carburant", a explicat Vlad Bog.

Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel mondial, are circa 400 de angajati si a inregistrat afaceri de 31,8 milioane de euro in 2011, conform Ministerului de Finante. Cifra raportata nu reprezinta intreg businessul Microsoft pe piata locala, ci doar veniturile directe realizate in activitati de consultanta si servicii si veniturile din activitatile de marketing pentru produsele si solutiile Microsoft.

Citeste despre planurile de angajare ale Microsoft in urmatorii ani intr-un interviu acordat Wall-Street.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri