Un numar de 500 de tineri au sansa sa-si gaseasca un loc de munca in IMM-uri si companii multinationale din tari precum Germania, Marea Britanie, Polonia, Spania, Romania si Italia. Locurile de munca sunt disponibile prin programul “Primul tau loc de munca EURES”, promovat de Comisia Europeana sa sprijine tinerii europeni sa isi gaseasca un loc de munca in alte tari UE
Initiativa este orientata spre combaterea somajului in randul tinerilor si facilitarea mobilitatii internationale a ocuparii fortei de munca printre tinerii sub 30 de ani.

"Prin furnizarea de servicii si masuri de sprijin financiar pentru tinerii care cauta un loc de munca intr-o tara UE alta decat cea in care locuiesc si oferirea de stimulente de formare pentru intreprinderi mici si mijlocii, proiectul isi propune sa ofere sprijin unui numar de aproximativ 1500 de tineri in total, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, pentru a gasi un loc de munca in companii din Europa", se arata intr-un comunicat al companiei de resurse umane Gi Group, care ia parte la editia din 2013 a initiativei.

Tinerii care doresc o experienta profesionala in strainatate vor fi sprijiniti prin:

- O rambursare pentru a acoperi cheltuielile efectuate cu calatoriile pentru interviu, in functie de distanta dintre sediul companiei si tara de resedinta, in cazul in care interviul nu poate avea loc prin intermediul Skype sau a altor retele de comunicare sau la sediile locale ale companiilor multinationale. In cazul in care experienta de munca dureaza cel putin sase luni, tinerii ar putea primi chiar sprijin economic initial pentru cazare in tara respectiva;

- Training de pregatire in tara de resedinta sustinut de experti Gi Group, axat pe imbunatatirea limbii straine si dezvoltarea competentelor, cu scopul de a sprijini tinerii in procesul de invatare pentru a sustine un interviu bun si a-i pregati sa faca fata noului loc de munca;

- Training la locul de munca (la compania din tara gazda) menit sa ajute candidatul in procesul de invatare a abilitatilor specifice si competentelor solicitate de companii mici si mijlocii.

Gi Group este o companie multinationala italiana, prezenta si in Romania, cu activitate in domeniul serviciilor orientate spre dezvoltarea pietei fortei de munca. Grupul opereaza in urmatoarele domenii: munca temporara, leasing de personal, recrutare si selectie, executive search, outplacement, training si consultanta resurse umane.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri