Desi bune afaceriste, femeile sunt mai precaute si nu le place sa isi asume des riscul, motive pentru care adesea nu ies in castig dintr-un proces de negociere. Iata cauzele.
Nu se simt indreptatite sa primeasca mai mult. In orice negociere, femeile se asteapta sa primeasca mai putin. De multe ori auzi femei spunand “As avea acest job si daca nu m-ar plati pentru el pentru ca imi place ceea ce fac”, potrivit Inc.com.

Astfel de replici sunt mult mai des rostite de femei decat de barbati.

“Un exemplu foarte clar se intampla cu cei care lucreaza pe Wall Street. Aici, barbatii fac lobby pentru bonus cu multe luni inainte ca bonusul sa fie acordat, iar in acest fel compania afla la ce se asteapta acestia. Pe de alta parte, foarte putine femei lasa sa se stie ceea ce isi doresc. Avem un stil diferit, dar si apreciem ca meritam mai putin”, spune Mariela Dabbah, consultant si autor al cartii "Find Your Inner Red Shoes".

Insa nu trebuie sa fie asa. Femeile care merg la o negociere in care sunt implicate sume de bani trebuie sa se inarmeze cu informatii despre piata si astfel sa obtina cat si-au propus.

Femeilor nu le place lauda. Barbatii sunt ceva mai bine pregatiti sau au mai multa experienta in a vorbi despre sine, despre companiilor lor si realizarile lor.

Pe de alta parte, pentru femei toate acestea nu vin natural.

O modalitate buna pentru acestea care le va ajuta sa treaca peste obstacol poate fi folosirea datelor oficiale, dupa modelul “vanzarile companiei noastre au crescut cu 50% in ultimul an”.

Femeile evita riscul. Sunt si femei mai curajoase, insa cu toate acestea reprezentantele genului feminin sunt mult mai precaute decat barbatii in ceea ce priveste riscul.

Desi precautia nu este un lucru rau, la masa de nogociere poate inseamna un handicap. Astfel, sunt situatii in care oricine, femeie sau barbat trebuie sa isi asume riscul, iar atitudinea prezentata mai sus poate sa tina lucrurile pe loc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri