Daca esti la inceput in viata profesionala si nu stii exact pe ce drum sa te indrepti, nu trebuie sa te panichezi. wall-street.ro iti prezinta o serie de idei care te vor ajuta sa clarifici calea spre gasirea vocatiei, conform Forbes.

1. Ignora viitorul, traieste in prezent.
Intrebarea “Ce voi deveni cand voi creste mare?” este gresita. Mai potrivita este intrebarea “Ce urmeaza sa fac astazi?”. Oamenii se ingrasa in timp, devin adulti pe zi ce trece, deci ceea ce facem astazi conteaza.

2. Incearca din toate!
Pana nu probezi un articol vestimentar, nu stii daca ti se potriveste. Fa acelasi lucru si cu vocatiile, ocupatiile, hobby-urile si abilitatile. Trebuie sa incerci fiecare “aroma” pentru a-ti da seama pe care o preferi.

3. Accepta propunerile ciudate
Chiar daca unele provocari pot sa te intrige, da-le o sansa. Mai bine le accepti pe acestea decat pe cele care nu iti starnesc interesul.

4. Rezolva o problema
In momentul in care reusesti sa vii cu o solutie la o problema simti ca munca ta are mai mult sens.

5. Nu te teme sa deviezi de la planul prestabilit
Viata nu va urma niciodata cursul unui plan prestabilit, asa ca nu trebuie sa te panichezi daca mai deraiezi. Traseul era oricum imaginar.

6. Nu urma visul altcuiva
Parintii isi doresc sa fii A, seful tau te vrea B, prietenii vor sa fii C, iar societatea te doreste D. Insa nu poti multumi pe toata lumea. Asadar, fa ceea ce iti doresti si in felul acesta macar vei putea sa dormi linistit noaptea.

7. Combina-ti talentele!
In loc sa te bazezi in ceea ce faci doar pe o abilitate, ideal este sa combini mai multe aptitudini. In acest fel, te vei simti mult mai satisfacut de ceea ce faci.

8. Inconjoara-te de oameni care iti plac
Este mult mai satisfacator sa sapi un sant alaturi de priereni decat sa proiectezi un zgarie-nori alaturi de o echipa de sociopati.

9. Te poti razgandi oricand
Multi dintre noi ne alegem drumul in viata in jurul varstei de 18 ani. Pe masura ce trece timpul, descoperim o multime de lucruri noi de facut, de locuri in care sa mergem si de oameni pe care sa ii cunoastem, iar unele dintre deciziile luate la 18 ani vor trebui schimbate.

10. Cere sfaturi de la cei mai in varsta
Persoanele mai in varsta iti poti oferi sfaturi pretioase, deoarece ei au trecut prin acele situatii si iti pot impartasi din experienta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri