Un MBA are o valoare ridicata in CV-ul unui manager si este cu atat mai impresionant cu cat acesta este absolvit la o scoala de business de renume.
De ce tot mai multi profesionisti romani isi indreapta atentia spre programe MBA, fie in tara, fie in strainatate ?

  • Programele MBA ofera cursantilor posibilitatea de a studia si participa la proiecte practice in cadrul unor grupuri de manageri si antreprenori ce provin din domenii, industrii si medii culturale diferite. Aceasta este una din cele mai eficiente modalitati de creare a unei elite profesionale, atat la nivel local, cat si la nivel global.

In plus, programele MBA internationale ofera avantajul dezvoltarii de cunostiinte, competente si parteneriate la nivel global. Absolventii unui program in strainatate au avantajul experientei internationale, al unor tehnici si practici pe care le pot adapta la mediul local si care pot aduce schimbari in mediul de afaceri. In contextul economic actual, scolile de business pun accent pe aspectul practic in educatie, pentru a pregati manageri cu o buna capacitate de analiza, ce pot identifica atat riscurile cat si oportunitatile, dar si solutii eficiente la problemele cu care se poate confrunta o companie.

In general, dupa absolvire, managerii vizeaza diferite optiuni, precum: avansarea in compania in care activeaza deja, schimbarea job-ului si chiar a carierei, dar si antreprenoriatul.

Alegerea programului MBA potrivit necesita o informare temeinica si o pregatire riguroasa. Astfel, evenimente precum QS World MBA Tour - Bucuresti ofera celor interesati accesul la informatiile si resursele necesare pentru luarea unei asemenea decizii.

O noua editie a QS World MBA Tour Bucuresti, targ de programe MBA, va avea loc pe 28 octombrie, la Athenee Palace Hilton. Evenimentul este organizat intr-un format nou, ce ofera candidatilor posibilitatea sa poarte discutii 1-2-1 cu reprezentantii scolilor de business si sa participe la interviuri.

Profesionistii romani interesati de dezvoltarea in cariera, de experienta si oportunitati de business internationale, in cadrul unui program MBA ( Full-Time, Part-Time, Online, Executive), sunt invitati sa afle mai multe despre ofertele de programe disponibile in cadrul unor scoli de business de top, printre care se numara INSEAD, IE Business School, MIP Politecnico di Milano, IPADE, WU Executive Academy, Tiffin Romania, University of Sheffield - City College.

In plus, candidatii pot participa gratuit la workshop-ul MBA Careers, organizat in cadrul evenimentului, la care Dragos Bucurenci, absolvent al binecunoscutului program de MBA de la Stanford, va prezenta din experienta lui in cadrul programului si va vorbi despre importanta unui astfel de program in cariera.

Editia din 28 octombrie a QS World MBA Tour - Bucuresti ofera urmatoarele beneficii:

•Posibilitatea de a aplica pentru burse in valoare de 1.2 milioane $, disponibile doar participantilor la eveniment;
•Discutii in format 1-2-1 cu reprezentantii birourilor de admitere din cadrul scolilor de business;
•Seminarii gratuite privind admiterea la programe MBA de top (pregatirea dosarului de candidatura, criteriile de eligibilitate, testele si certificarile necesare);
•Gratuit: editia 2013 a QS TopMBA Career Guide.

Agenda evenimentului si inscrierea online pentru participare gratuita sunt disponibile pe site-ul oficial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri