Tinerii care nu-si gasesc un job pot apela acum la sfaturi de la specialisti. TestCentral a lansat PeMeserie.ro, prima platforma pentru cei care au nevoie de sfaturi in orientarea profesionala.

Platforma contine teste psihologice pe orientare vocationala, scolara sau de cariera. JVIS este testul care identifica interesele vocationale, IST - cel care masoara inteligenta generala si BFQ, testul care identifica profilul de personalitate a fiecaruia.

PeMeserie.ro a fost lansata in contextul in care rata somajului a crescut alarmant in randul tinerilor sub 25 de ani si multi absolventi isi gasesc cu greu un loc de munca in domeniul in care s-au pregatit pe bancile facultatii.

In luna iulie a acestui an, statisticile oficiale estimau ca un sfert din tinerii romani ar putea ajunge someri pana la sfarsitul lui 2013, un nivel ingrijorator pentru Romania dar si la nivel european. Mai mult decat atat, desi adolescentii si tinerii resimt nevoia de consiliere in procesul de alegere a unei cariere potrivite, sistemul educational romanesc fie nu are instrumentele necesare, fie acestea nu sunt adaptate la realitatile actuale si nu sunt conforme cu evolutiile stintifice din domeniul psihologiei.

„In acest moment, atunci cand fac alegeri referitoare la cariera sau la studiile universitare, adolescentii romani sunt influentatide factori prea putin relevanti, precum presiunea parintilor, stereotipurile referitoare la o anumita cariera sau de propriile lor intuitii. PeMeserie.ro isi propune sa elimine factorul intamplator dintr-un proces atat de important si sa ofere tinerilor si parintilor acestora un cadru cat mai stiintific si exact pe baza caruia sa ia decizii referitoare la cariera lor”, a sustinut Dan Petre, reprezentant Testcentral, coordonatorul proiectului.

Citeste si:
Cum iti dai seama din timp daca cel mic va fi IT-ist si va avea un...
Parcursul profesional poate...

Instrumente de testare de pe platforma PeMeserie.ro sunt adaptate dupa teste celebre la nivel international si verificate pe un esantion reprezentantiv la nivel national. Testele sunt avizate de Colegiul Psihologilor din Romania si respecta standardele impuse de autoritatile mondiale in domeniul evaluarii psihologice.

Cei care vor sa primeasca sfaturi pentru cariera lor trebuie sa plateasca o taxa de 10 euro plus TVA pentru fiecare test.

Sursa foto: captura www.pemeserie.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
(P) Idee de afacere: cum sa deschizi un magazin online
Setari Cookie-uri