Aproape 60% dintre romani ar vrea sa renunte la un angajator full time si sa se intretina muncind numai de acasa. 27% dintre ei lucreaza deja la proiecte freelancing care le aduc venituri suplimentare, arata un studiu realizat de platforma de recrutare BestJobs.ro, potrivit Mediafax.

Astfel, 57% dintre participantii la studiu s-au declarat foarte interesati sa faca pasul de la un job la birou la unul de acasa, in timp ce alti 27% lucreaza deja la proiecte de freelancing care le aduc bani in plus, pe langa un job full time, releva cercetarea.

De asemenea, 14% dintre romani au reusit chiar sa renunte definitiv la un loc de munca full time, castigand din proiecte suficient incat sa se intretina.

Studiul mai arata ca ponderea celor care nu sunt atrasi sub nicio forma de freelancing este de doar 2% dintre respondenti.

Din studiu reiese ca si in Romania exista numeroase firme care accepta colaborarea de la distanta, in contextul in care 73% dintre cei care lucreaza deja ca freelanceri, in diverse arii de activitate, colaboreaza tot cu companii din Romania, mai precizeaza realizatorii studiului.

Studiu OMS: Ce se intampla...
Citeste si: Ce se intampla cand romanii scot din buzunar bani pentru sanatate?

In schimb, pentru afaceri din strainatate, presteaza munca platita de acasa doar 27% dintre respondenti, conform cercetarii.

Totodata, 40% dintre cei care lucreaza ca freelanceri dedica proiectelor suplimentare maximum doua ore pe saptamana, in timp ce alti 35% lucreaza cateva ore in sapte zile. In acelasi timp, 5% dintre freelanceri lucreaza doar in weekend, iar 20% sustin ca, uneori, proiectele le ocupa mai mult timp decat jobul full time, arata acelasi studiu.

Cei mai favorizati la capitolul acesta sunt persoanele care activeaza in zone precum jurnalism, graphic design, marketing, dar si IT sau servicii legate de sectorul financiar, spun realizatorii studiului. Studiul a fost realizat in perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

Romania, printre tarile UE cu...
Citeste si: Romania, printre tarile UE cu cei mai multi freelanceri. Ce cariere au


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Expertii digitali din Romania isi doresc sa emigreze