Elevii care spera la o cariera banoasa peste granite sau pur si simplu vor sa sa-si exerseze in Romania cunostintele acumulate in strainatate, pot alege sa dea admitere la o facultate din Vest. Iar pentru a fi sigure ca vor avea si cursanti romani in sala, mai multe universitati din Olanda si Danemarca isi prezinta ofertele educationale in cateva orase din tara, intre 18 si 23 noiembrie, vizita ce face parte din Education on Tour 2013.

Reprezentantii universitatilor straine vor discuta despre posibilitatile de studiu cu elevi din Galati (Colegiul National „Vasile Alecsandri”), Bacau (Colegiul National „Ferdinand I”), Suceava (Colegiul National „Petru Rares”), Iasi (Aula Eminescu-UAIC) si Bucuresti (TIAB).

Elevii romani vor afla despre tipurile de programe in Danemarca si Olanda, vor obtine consiliere personalizata in privinta dosarului de admitere si vor afla ce oportunitati de angajare au dupa absolvirea facultatii.

Desi sunt departe de Romania, aceste programe de studiu universitar sunt destul de avantajoase pentru elevii romani, mai ales ca in Danemarca studiile sunt gratuite, iar in Olanda taxele sunt sub 2000 de euro anual.

Tot in cadrul Education on Tour vin si scoli de elita din Austria, Elvetia, Germania, Marea Britanie si Statele Unite pentru a recruta cei mai buni elevi romani. Parintii si elevii vor afla unde pot studia avantajos in strainatate, la intalnirile de pe 21 noiembrie 2013, din Iasi la Hotelul International (Palas Mall) si pe 23 noiembrie 2013, in Bucuresti la Hotelul Hilton.

Numarul tinerilor romani care...
Citeste si: Tinerii romani, la studii in strainatate. Cati se mai intorc acasa?

Numite boarding schools, acestea sunt scolii de tip internat, in care elevii petrec 24 de ore din 24 si 7 zile pe saptamana. Elevii admisi in aceste institutii cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani au conditii de studiu ridicate, mai multe facilitati si sunt implicati in diferite activitati extracurriculare precum excursii, cluburi tematice, voluntariat, fotografie, design, pictura, sah etc.

Elevii romanii interesati sa studieze peste granita vor putea consulta alte oferte in februarie 2014, cand vor avea loc, in Bucuresti si in Cluj, EEF-European Education Fair, Danish Day si Holland-Day.

Education on Tour este organizat in Romania de catre IEC-International Education Center si EDvisory Education, care promoveaza si faciliteaza studii in strainatate pentru elevi si studenti romani.

Tarile in care poti sa mergi...
Citeste si: Unde poti sa studiezi peste hotare, fara bani


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Institutii de invatamant din strainatate isi prezinta ofertele