Elvetia functioneaza ceas si pe piata muncii. A fost numita cea mai buna tara din lume care produce, atrage, dezvolta si pastreaza cei mai performanti si talentati angajati, potrivit unui top al competitivitatii realizat de scoala internationala de business Insead, scrie CNN.

Elvetia, care a concurat cu alte 102 state, a ajuns pe primul loc pentru ca exceleaza la toate cele 48 de criterii, printre care educatia, politica guvernamentala si calitatea vietii. Pe locul doi se afla Singapore datorita strategiei clare de crestere si atragere a tinerelor talente.

Topul continua cu tari europene ca Danemarca, Suedia, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie si Finlanda, iar locul noua este ocupat de SUA.

Unele dintre tarile din top au printre cele mai scurte saptamani de munca din lume si cele mai generoase beneficii si avantaje pentru mame si tati.

In mai, Elvetia a fost pe locul doi, dupa SUA, intr-un top al celor mai competitive tari din lume, mai ales ca este recunoscuta pentru stabilitate politica, previzibilitate si disciplina bugetara.

Bursa locurilor de munca:...
Citeste si: Bursa locurilor de munca: judetele cu cele mai multe joburi vacante


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Un edil din Botosani a redus numarul asistatilor social de la 382 la 8