Nu esti multumit de locul de munca actual, dar nici nu gasesti energia sau timpul pentru a te lansa intr-o cautare de oportunitati? Nicio problema. Angajatorii te vor gasi oricum. Daca telefonul tau a sunat destul de des si ai primit apeluri de la recrutori, nu este doar noroc, ci inseamna ca iei parte la un trend in crestere in piata.

“Vedem mai multi angajatori care cauta candidati proactiv si iau contact cu acestia, comparativ cu perioada similara a anului trecut. (…) Candidatii de top sunt in prezent mult mai pasivi. Sunt dispusi sa astepte sa le pice din cer oportunitati pentru ca stiu ca vor fi cautati ”, a declarat Shon Burton, CEO al firmei de recrutare online HiringSolved, potrivit Fortune.

Intre candidatii care sunt cel mai dificil de gasit se numarara in general barbatii si persoanele cu venituri ridicate (uneori cele doua categorii se suprapun).

Potrivit unui studiu realizat de compania HiringSolved pe baza raspunsurilor a peste 1.600 de angajatii cu norma intreaga din Statele Unite, 47% dintre barbati declara ca nu planuiesc sa isi caute un job anul acesta, in timp ce doar o treime dintre femei au oferit acest raspuns.

In acelasi timp, aproximativ 60% dintre cei care castiga peste 80.000 de dolari pe ani afirma ca nu sunt in cautarea unui loc de munca in acest an.

“Organizatiile care vor fi in situatia de a acoperi locuri vacante de pozitii specializare vor trebui sa depuna mai mult efort pentru a-I atrage pe candidati, dupa ce in anul trecut au asteptat, mai degraba, ca acestia sa isi depuna candidatura”, a adaugat Burton.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri