Oamenii raman sa lucreze in companiile in care sunt angajati, desi nu le mai place ce fac, pentru ca nu stiu ca exista metode de schimbare, nu inteleg cum li se potrivesc aceste metode sau, pur si simplu, nu doresc sa plece pentru ca s-au obisnuit cu confortul, a afirmat pentru wall-street.ro, Andy Szekely, antreprenor si specialist cu experienta de peste 15 ani in educatia adultilor.

„Oamenii ar trebui sa spuna adevarul in oglinda! Adica sa ia o decizie clara in legatura cu ceea ce vor sa faca cu viata lor. Am observat ca motivele pentru care oamenii raman incremeniti in proiect si nu se schimba pot fi asezate in trei categorii: unii nu stiu ca e posibil sau ca exista metode de schimbare, altii nu inteleg cum se potrivesc concret la viata lor aceste metode, iar altii nu doresc sa se schimbe pentru ca le place prea mult confortul. Primele doua cauze se rezolva prin educatie, iar ultima prin decizie”, explica Szekely.

El adauga ca lipsa unei decizii ferme este extrem de nociva pentru oameni.

„O decizie proasta este mai buna decat nicio decizie pentru simplul motiv ca din deciziile gresite inveti. Prin indecizie nu faci decat sa mori incet. Oamenii care vin in Bootcamp pornind de la aceasta lipsa de hotarare sau de la lipsa claritatii ori viziunii viitorului sunt aproximativ 30-40% dntre participanti”, afirma specialistul.

Bootcamp este un program lansat de Andy Szekely pentru dezvoltarea personala si profesionala a adultilor cu spirit antreprenorial din Romania.

Inscrierea in program costa 1.385 euro si include toate cheltuielile de cazare si masa pentru o saptamana. Proiectul cuprinde peste 60 de ore de training intensiv in sapte zile, la care se adauga trei zile de training pe parcursul a sase luni.

„In general, in Bootcamp vin antreprenori, manageri de companii si profesionisti liberali (freelanceri). La ei se adauga persoane din lumea sportului sau artisti si o serie de romani din diaspora. In fiecare sezon vin 4-5 romani stabiliti in strainatate, din toata Europa. Din tara, cred ca am avut cursanti din fiecare mare oras, pentru ca dezvoltarea personala nu tine cont de geografie. Procentul barbatilor si femeilor participante este aproximativ egal, cu un oarecare plus in favoarea femeilor”, spune Szekely.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri