Un nou succes pentru tinerii romani care merita aplaudat: opt elevi brasoveni au castigat un concurs organizat de gigantul NASA.

O echipa de opt elevi de clasa a XI-a de la Colegiul "Andrei Saguna" din Brasov a castigat locul I la un concurs organizat de NASA, cu un proiect de oras spatial, iar alt elev din clasa a VI-a, concurent la categoria de elevi de clasa a VII-a, a ocupat locul al II-lea in cadrul aceluiasi concurs.

Elevii brasoveni de la Colegiul National "Andrei Saguna" au concurat cu alte 800 de echipe din intreaga lume la concursul organizat de NASA, iar doua dintre proiectele lor au ocupat primele pozitii, transmite Mediafax.

Un grup format din opt elevi de clasa a XI-a au castigat cu proiectul intitulat "Renaissance II" locul I, care reprezinta viziunea lor despre renasterea evolutiei umane in spatiu. Echipa este formata din Ioana Beclin, Bianca Iftimie, Victoria Ciociu, Bianca Gridean, Codrin Popa, Andrei Plamadeala, Alexandra Rafoi si Roberta Tripea din clasele a XI-a E si a XI-a B ale Colegiului.

Speram ca anul viitor sa obtinem toate premiile.

Citeste si:
Timisorenii de la heRObotics merg in SUA pentru finala Zero Robotics
Elevi timisoreni in finala...

De asemenea, un alt elev, Razvan Boie, in varsta de 12 ani, elev in clasa a VI-a, dar care a concurat cu elevi de clasa VII, s-a clasat pe locul al II-lea cu proiectul individual "The God's Kite” ("Zmeul lui Dumnezeu"), care a constat in construirea unei machete a unui oras in spatiu.

"Anul acesta este pentru prima data cand scoala noastra participa la acest concurs organizat de NASA. Am participat cu mai multe echipe, nu toate laureate, si speram ca anul viitor sa obtinem toate premiile. Este un proiect amplu de cercetare, extrem de important pentru copii. De la proiectarea in Autocad a unei statii interspatiale pana la o analiza de nevoi pentru orice comunicare oriunde in spatiu unde am dori sa traim daca pe Pamant nu ar mai fi loc", a spus Carmen Tanasescu, profesor de Fizica, unul dintre coordonatorii echipei castigatoare.

Cei noua elevi sunt invitati sa participe la Conferinta Internationala pentru Dezvoltare Aerospatiala, care va avea loc intre 14 si 18 mai in Los Angeles, California, pentru a-si primi premiile de la reprezentantii NASA. Pentru aceasta, elevii brasoveni au nevoie de circa 30.000 de euro, iar in prezent se straduiesc sa obtina fonduri prin sponsorizari, autoritati locale si chiar fondurile proprii ale parintilor.

Elevii au muncit la proiectele lor aproximativ trei luni si au concurat cu peste 800 de echipe din intreaga lume.

Citeste si:
Marilen Pirtea cere solicitarile de finantare ale elevilor olimpici
Marilen Pirtea (PNL) cere MEN...

De asemenea, in SUA va mai ajunge o echipa de la Saguna, formata din trei elevi, care s- a calificat la concursul "American Computer Science League".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Trump contrazice planurile NASA de aselenizare