Ultimele luni au adus o crestere a numarului de solicitari din partea firmelor care doresc sa "se desparta" de anumiti angajati, in topul industriilor fiind domeniul financiar-bancar, industria usoara si FMCG, a afirmat Ioan Dumitrascu, partener in cadrul casei de avocatura Peli Felip in cadrul conferintei HR 2.0 - Tendinte si provocari in 2014 pe piata muncii, organizata in parteneriat cu Signal Iduna, compania de recrutare Lugera si casa de avocatura PeliFilip.

"Dreptul muncii a devenit dreptul concedierii in ultimele luni. Am primit multe solicitari de acest gen in ultima vreme din partea unor firme care doreau sa se desparta de anumiti angajati. E o chestiune problematica. De multe ori cauzele tin de nepotriviri de lucru si sau caracter intre respectiva persoana si managementul organizatiei respective. Angajatorii incep sa isi puna problema unei despartiri amiabile din ce in ce mai devreme si apeleaza la case de avocatura din timp si evitam litigii", a spus Ioan Dumitrascu.

Potrivit acestuia, casa de avocatura pe care o reprezinta a inregistrat o rata de castig in litigii de munca de 75% in 2011 si 2012, respectiv de 100% anul trecut, pe fondul constientizarii angajatorilor de importanta "investitiilor in preventie".

"Companiile gresesc pentru ca se arunca cu capul inainte fara a se informa, decizii luate la nervi si furie, a doua greseala este ca nu aloca resurse suficiente pentru rezultatul pe care vrei sa-l obtii, iar a treia tine de modul in care se implementeaza. Am castigat pentru ca am fost implicati inca de la aparitia unei seminte de conflict", a adaugat Dumitrascu.

Citeste si:
Filip & Company va continua activitatea PeliFilip
Filip & Company va continua...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Recalibrare la varful avocaturii romanesti de business
Setari Cookie-uri