Fundatia Centrul Roman pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (CRIMM) a lansat, recent, proiectul Projobs – Reteaua Profesionistilor in cautarea unui loc de munca, prin care 600 de someri din Regiunea de Sud pot beneficia gratuit de cursuri de formare si servicii de integrare pe piata muncii.

Proiectul se adreseaza persoanelor fara un loc de munca cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Sud-Est, Centru si Sud-Vest Oltenia. Domeniile in care se ofera cursuri sunt limba engleza si TIC – tehnologia informatiei si comunicarii, asistent manager si agent vanzari.

In plus, somerii vor beneficia, dupa finalizarea cursurilor, de servicii pentru reintegrarea pe piata muncii care constau in consultant personalizata si sesiuni de dezvoltare asistata.

„Somajul reprezinta, in opinia Fundatiei CRIMM, un fenomen social care trebuie abordat in mod individualizat. Pentru a raspunde in mod direct nevoilor persoanelor in cautarea unui loc de munca, am construit un pachet de servicii care sa-i ajute in mod real pe oameni sa-si gaseasca un loc de munca, pe masura experientei si a cunostintelor fiecaruia. Pornind de la cele mai cautate cerinte pe piata fortei de munca, am combinat cursurile de formare care sa asigure profesionisti in aceste domenii cu o serie de servicii care sa-i ajute sa depaseasca probleme personale care apar ca urmare a inactivitatii pe o perioada mai lunga de timp: lipsa increderii in capacitatile profesionale, dificultati in elaborarea unui CV care sa reflecte abilitatile dobandite, lipsa capacitatii de adaptare la un mediu de lucru nou”, se arata in comunicatul fundatiei.

Fundatia CRIMM este o organizatie neguvernamentala si non profit infiintata in 1993. Printre obiectivele acesteia se numara dezvoltarea spiritului si comportamentului intreprinzator si managerial, crearea locurilor de munca, dezvoltarea cunostintelor, a resurselor umane si a expertizei la nivel individual si institutional. De la infiintare, fundatia a implementat peste 100 de proiecte.

Bursa locurilor de munca:...
Citeste si: Bursa locurilor de munca: judetele cu cele mai multe joburi vacante

Sursa foto: Mana desenaza scara carierei/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Un edil din Botosani a redus numarul asistatilor social de la 382 la 8