Cu toate ca introducerea obiectivului profesional in prima parte a unui CV pare o idee buna, acest lucru nu face decat sa piarda timpul si rabdarea angajatorului. Avand in vedere resursele de spatiu tipografic limitate, inceperea unui CV cu obiectivul de cariera nu va arata ca esti o persoana care are o viziune pe termen lung, ci va distrage atentia de la lucrurile mai importante, care ar trebui scoase in evidenta, informeaza Business Insider.

Sunt trei motive pentru care obiectivul professional nu trebue sa isi gaseasca loc in CV-ul tau.

1. Obiectivele de cariera nu sunt de obicei citite

In primul rand, includerea unui paragraf in care iti expui obiectivul profesional chiar la inceputul CV-ului poate fi interpretat ca o umplere inutila a spatiului, in lipsa unor lucruri cu adevarat importante. Este de recomandat ca primul paragraf sa includa calificarile tale, pentru a concentra toata informatia din CV in cateva randuri. In plus, un sumar el experientei profesionale va permite angajatorului sa iti aprecieze rezumatul inca din primele randuri.

2. Obiectivul profesional - mai important pentru tine decat pentru angajator

Citeste si:
5 obiective profesionale pe care sa nu le ignori daca vrei sa avansezi
5 obiective profesionale pe...

Un alt motiv pentru care nu este bine ca obiectivul profesional sa fie paragraful de deschidere al CV-ului tau este acela ca uneori acesta nu se potriveste cu jobul pentru care aplici. De aceea, inainte de a decide asupra acestui lucru este bine sa faci testul “Ce inseamna asta pentru angajatorul meu?”. Astfel iti vei putea da seama daca adaugi valoare prin includerea obiectivului de cariera.

3. O informatie in plus de "updatat"

Un al treilea motiv este acela ca iti adaugi un lucru in plus pe lista celor care trebuie schimbate odata cu fiecare aplicare si cu fiecare interviu. Alaturi de industria in care iti propui sa lucrezi si de experienta profesionala, este important sa iti ajustezi si obiectivul profesional pentru a se potrivi jobului la care aplici.

Citeste si:
De ce e important să participi la târguri de joburi atunci când...
De ce e important să...
Sursa foto: Completarea unui CV/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Angajator: Sprijinul statului trebuie extins în toate domeniile RAPID
Setari Cookie-uri