Tinerii amana angajarea: peste 60% din ei au primul loc de munca dupa 24 de ani

Aproape doua treimi dintre tineri, 62,61%, semneaza primul lor contract de munca dupa varsta de 24 de ani, reiese dintr-un sondaj realizat de catre Studio Moderna, una din cele mai mari companii de Marketing Direct din Romania si din Europa Centrala si de Est.

Sondajul a fost realizat in perioada ianuarie 2013 – mai 2014, pe un esantion de peste 13.000 de persoane cu varste de la 18 ani in sus, absolventi de studii medii si superioare, respectiv studenti in timpul facultatii.

Cu ce joburi incep tinerii de 18-24 de ani

Mai putin de unul din zece absolventi de liceu isi gaseste un loc de munca imediat dupa terminarea cursurilor. Rata de succes creste odata cu varsta. Potrivit sondajului realizat de Studio Moderna, primul job variaza de la o categorie de varsta la alta. Astfel, tinerii de 18 ani incep preponderent ca promoteri, cei din grupele de varsta 18-20 si 20-24 de ani incep preponderent ca operatori call-center si consultanti vanzari, in timp ce la grupa de varsta de peste 24 de ani, primul job este preponderent in vanzari.

locuri de munca, joburi, studio moderna

Sursa foto: Studio Moderna

Citeste si:
BAC-ul s-a terminat: cinci domenii în care te poți angaja ACUM
BAC-ul s-a terminat: cinci...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

"Primul loc de munca este foarte important, urmand practic sa defineasca, in medie, evolutia profesionala ulterioara. Chiar si un job part-time este foarte important si util, pentru ca permite acumularea unei experiente valoroase si ajuta la setarea obiectivelor profesionale in conformitate cu realitatile pietei muncii", a declarat Zoltan Pilecki, directorul general al Studio Moderna, cea mai mare companie de vanzari prin telefon, cu peste 500 de consultanti si o varsta medie de sub 24 de ani.

Zoltan Pilecki mai spune ca un loc de munca in vanzari, la varsta de 20 de ani, este util pentru ca ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare verbala, la formarea gandirii manageriale, orientate spre atingerea obiectivelor si reusita profesionala a tinerilor.

Sursa foto: Angajat la call center/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri