Aproape jumatate (46%) din managerii de resurse umane la nivel global sustin ca 2014 va fi un an marcat de cresterea investitiilor in managementul talentelor. In plus, cei mai multi dintre ei sustin ca dezvoltarea de viitori lideri este pricipala lor preocupare in acest an, potrivit studiului Managementul Talentelor: Accelerand performanta in afaceri, lansat de Right Management, companie specializata in mangementul talentelor si al carierei care face parte din ManpowerGroup.

Cei mai optimisti sunt managerii de HR din Asia-Pacific (61%), urmati de cei din America (51%) si cei din Europa (34%), arata studiul la care au raspuns online 2.221 manageri si directori de HR de nivel senior din 13 tari, activi in 24 de sectoare de activitate.

In acelasi timp, 39% dintre managerii de HR din intreaga lume cred ca acest an va fi similar cu 2013, cu intarzieri sau amanari in unele programe de management al talentelor, iar 13% cred ca va fi un an fara cresteri si cel mai probabil cu mai putine cheltuieli de management al talentelor.

manpower, angajatori, managementul talentelor

Sursa foto: Right Management/ManpowerGroup

Managerii de HR din Europa, pesimistii globului?

Doar 34% dintre profesionistii HR din Europa considera insa ca anul 2014 va fi un an de crestere a investitiilor in managementul si dezvoltarea talentelor, comparativ cu media globala de 46%. Departamentele de resurse umane din Europa sunt cele mai pesimiste in privinta cresterii investitiilor. In schimb, mai mult de 2 din 5 manageri si directori de HR din Europa cred ca 2014 va fi similar cu 2013, iar o parte din initiativele privind talentele vor fi intarziate sau amanate.

"Managerii seniori si consiliile de administratie din intreaga lume au inceput sa-si dea seama de rolul major pe care il joaca resursele umane in dobandirea unui avantaj competitiv", explica Ruediger Schaefer, vicepresedinte executiv pentru regiunea EMEA in cadrul Right Management.

managementul talentelor, studiu

Sursa foto: Right Management/ManpowerGroup

Angajatorii resimt acum impactul taierilor de buget

"Optimismul privind cresterea este insa limitat de lipsa agilitatii la nivelul organizatiei, angajatorii resimtind acum impactul taierilor de buget si reducerilor de costuri care au plasat dezvoltarea talentelor pe locurile codase ale prioritatilor organizationale. Prin urmare, prea multe companii se confrunta cu deficit de talente, cu discrepanta dintre nevoile lor si abilitatile disponibile pe piata si cu surse anemice de noi talente, in special la nivel de lidership. Succesul lor viitor este conditionat de o implicare strategica si hotarata in evaluarea, dezvoltarea si dinamizarea talentelor", a mai spus Schaefer.

Studiul a mai descoperit, printre altele ca:

• La nivel global, cele mai dificile provocari legate de managemntul talentelor sunt, in ordine: lipsa talentelor bine pregatite, care sa poata ocupa pozitii cheie, deficit de talente la toate nivelele, si o implicare necorespunzatoare, insuficienta, a angajatilor. Pentru managerii de HR europeni cea mai apasatoare problema, identificata ca atare de 24% dintre respondenti, este deficitul de talente.

• 40% dintre respondentii globali arata ca managerii de nivel senior din companie inteleg problema si vad legatura dintre investitiile in dezvoltarea talentelor si rezultatele de business. La nivel european, procentul de manageri seniori care inteleg aceasta legatura este de 34%.

• Planificarea succesiunii pentru nivelele de management superiori preocupa europenii in mai mica masura decat angajatorii din tarile americane sau cele din Asia-Pacific (17% versus 36%, respectiv 31%).

• 48% dintre angajatorii globali intentioneaza sa-si amplifice programele de analiza si stimulare a implicarii angajatilor, ca masura de retentie a talentelor. La nivel european media este de 46%, cei mai convinsi fiind angajatorii din Marea Britanie: 53% dintre respondentii britanici intentioneaza o extindere si amplificare a acestui tip de initiativa.

Rezultatele studiului Right Management confirma deficitul de talente cu care se confrunta angajatorii, deficit analizat in Studiul ManpowerGroup privind Deficitul de Talente, lansat la inceputul lunii iunie. Acesta arata ca la nivel global, 36% dintre angajatori intampina dificultati in gasirea candidatilor cu abilitati potrivite pentru posturile vacante, iar media din Romania este chiar mai mare, de 40%.

Sursa foto: Angajati fericiti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri