Olimpicii romani au obtinut o medalie de aur si cinci medalii de argint la a 55-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, care a avut loc intre 3 si 13 iulie, in Cape Town, Africa de Sud.

Medalia de aur a fost obtinuta de Stefan Spataru (laureat cu argint si bronz la ultimele doua editii), elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica"Tudor Vianu" din Bucuresti. Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Musca, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud, elevi ai Liceului Teoretic International de Informatica din Bucuresti si Ioan-Laurentiu Ploscaru, elev la Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea.

Echipa Romaniei a fost condusa de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universitatii Politehnica Bucuresti si a fost insotita de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul National "B. P. Hasdeu" din Buzau, in calitate de coordonator al activitatii elevilor. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania au participat, ca observatori in juriul Olimpiadei, Mihai Baluna, profesor la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti si Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare si multiplu medaliat la aceasta prestigioasa competitie (doua medalii de aur si trei de argint in intervalul 2009 - 2013).

Subiectele la Olimpiada Internationala de Matematica 2014

Subiecte Olimpiada Internationala de Matematica 2014 by Corina Ionel

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica a reunit 557 de participanti din 105 tari. In mai 2014, lotul olimpic de matematica al Romaniei a cucerit sase medalii, dintre care doua medalii de aur, trei medalii de argint si o medalie de bronz , la a 31-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 2 - 6 mai, in Bulgaria (Pleven).

Mihai Baluna, profesor al...
Citeste si: Profesorul care pregateste olimpicii romani la matematica


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
6 medalii pentru Romania la Olimpiada Internationala de Matematica