Romania castiga faima peste hotare. Dupa ce lotul olimpic de matematica a obtinut o medalie de aur si cinci medalii de argint la Olimpiada Internationala de Matematica din Africa de Sud, alti elevi ne fac mandri in lume. Olimpicii romani au cucerit patru medalii (o medalie de aur, doua de argint si o medalie de bronz) la a XXVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica, organizata in Taipei (Taiwan), in perioada 13-20 iulie.

Multiplu medaliat international, bistriteanul Rares Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu”, si-a adaugat in palmares inca o medalie de aur, la fel ca la precedentele doua editii.

Rares Buhai, romanul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile

"As dori sa punctez o reusita majora a Romaniei la aceasta competitie: Rares Buhai a devenit romanul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depasind performanta realizata anul trecut de Vlad Gavrila. In Hall of Fame-ul medaliilor obtinute la Olimpiada Internationala de Informatica, Rares este depasit de doar 5 concurenti", a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic roman si coordonatorul Comisiei de pregatire si selectie a lotului national de informatica pentru seniori. De altfel, Vlad Gavrila, actualmente student la Cambridge, a insotit echipa Romaniei in calitate de deputy leader.

Medaliile de argint au fost obtinute de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National "C. D. Loga" din Timisoara (laureat cu argint si anul trecut) si de Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca. Medalia de bronz a intrat in posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La editia 2014 a Olimpiadei Internationale de Informatica au participat 303 concurenti din 86 de state. Olimpicii romani revin in tara luni, 21 iulie, pe Aeroportul International "Henri Coanda", la ora 13:15.

Citeste si:
Olimpicul roman admis la Harvard si cel mai medaliat elev al tarii:...
Olimpicul roman admis la...

Sursa foto: Medalie/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Elevii romani au luat 4 medalii la Olimpiada de Informatica