Steve Jobs, fondatorul Apple, poate fi o sursa de inspiratie pentru oricine. La ceremonia de absolvire de la Stanford din anul 2005, el a tinut un discurs care a avut un impact deosebit pentru tinerii absolventi. Impartasind trei lectii de viata inspirate din propriile trairi, Steve a reusit sa miste sufletele celor prezenti dand dovada de o intelegere deosebita in materie de dezvoltare personala si profesionala.

Intelegerea punctelor critice din viata

Prima lectie de viata pe care acesta o transmite este despre conectarea punctelor critice ȋn viata, sau asumarea deciziilor pe care le luam. Steve spune ca trebuie sa avem curajul si ȋncrederea necesara pentru a putea privi optimist deciziile pe care le luam, pentru ca nu avem de unde sa stim exact ce impact pot avea pe parcursul vietii noastre.

Exemplul pe care il ofera consta in momentul in care a abandonat facultatea, luand decizia de a urma doar cursurile pe care il interesau, printre care se numara si unul de caligrafie. Era imposibil de inteles ce aplicabilitate practica putea sa aiba acest curs ȋn viata sa la momentul respectiv.

Aceasta a iesit insa in evidenta in momentul in care a construit computerul Macintosh in care i-a incorporat tipografia desprinsa din acel curs din facultate. Cu alte cuvinte, daca nu s-ar fi lasat de facultate, computerele Mac nu ar fi avut posibilitatea de a avea tipografie frumoasa. Astfel, Steve ne spune ca nu trebuie sa ne umplem capul cu griji nepotrivite, ci este bine sa avem o abordare constructiva ȋn tot ceea ce facem. "Nu poti sa prevezi cum aceste puncte critice iti vor influenta viitorul, ci doar uitandu-te inapoi poti sa le conectezi si sa analizezi cum acestea ti-au afectat viata. Avand incredere ca aceste puncte se vor conecta pe parcursul timpului, vei putea sa iti urmezi instinctul si dragostea fata de ceea ce faci chiar si in situatiile cele mai dificile."

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro.

Citeste si:
Apple a lansat iPhone 11, iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max
Apple a lansat noile modele...

Sursa foto: Steve Jobs/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Doi romani descopera o vulnerabilitate si sunt premiati de Apple