Studentii la universitatile din Capitala au tot mai multe posibilitati de a obtine experienta profesionala. Dupa ce Romtelecom a lansat stagii de practica platite cu 1.000 de lei pe luna, compania de recrutare APT Group anunta un proiect prin care 150 de studenti vor fi selectati pentru a face practica in diverse companii si pentru care vor fi platiti cu 500 de lei lunar.

Proiectul SIMACTIV – Acces pe piata muncii pentru studenti –tranzitie de la scoala la viata activa, lansat de APT Group in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, valoreaza peste 2 milioane de lei, bani proveniti din Fondul Social European prin POSDRU.

Proiectul se desfasoara in perioada mai 2014-noiembrie 2015 si tinteste dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru 360 de studenti din Bucuresti-Ilfov. Dintre acestia, 150 de tineri vor avea sansa sa faca practica intre o luna si trei luni de zile in companii din domeniile financiar-bancar, retail, telecomunicatii, IT&C, inginerie si pharma. Printre companiile participante se afla Pfizer, Banca Transilvania, Citibank si Libra Bank. Prin acest proiect, initiatorii garanteaza angajarea a cel putin 15 studenti practicanti.

Studentii vor fi selectati intr-o prima faza de compania de recrutare APT Group. Proiectul este dedicat studentilor de la toate universitatile din Capitala, insa initiatorii se asteapta ca cei mai multi dintre ei sa vina de la Universitatea Titu Maiorescu.

"Am constatat ca studentii acumuleaza multe cunostinte teoretice, dar nu stiu ce sa faca cu ele. Aceste cunostinte sunt rupte de realitate. Ne trezim ca dupa trei ani de facultate si doi de masterat ca nu stim sa ne integram in practica. In SUA, studentii primesc din primul an teme practice. Noi abia din anul trei ducem studentul in practica", a declarat Iosif R. Rus, presedintele Consiliului de Administratie din Universitatea Titu Maiorescu.

Rus sustine ca 70% din absolventii de studii superioare nu cunosc ce se intampla in domeniul pe care urmeaza sa-l practice. Astfel, Universitatea Titu Maiorescu a creat un centru de consiliere profesionala pentru studenti prin care pana acum au fost consiliati 10.000 de tineri.

APT Group este prezenta de 20 de ani pe piata din Romania si se afla in top cinci companii de recrutare. In 2013, compania a avut o cifra de afacere de 19 milioane de euro, iar in acest an estimeaza peste 23 de milioane de euro. In prezent, APT Group are 1.600 de angajati.

Sursa foto: Studenti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri