Companiile investesc cel putin 200 de euro de persoana pentru a-si trimite angajatii la team building. Costul include cazare, masa si prestatia trainerilor. Interesul angajatorilor pentru acest tip de program urmeaza un ritm de crestere usoara in urmatorii ani, iar companiile romanesti sunt tot mai atrase de astfel de programme. In plus, managerii constientizeaza ca nu le pot face pe toate si apeleaza astfel la servicii externe pentru motivare echipei, sustin reprezentantii companiei de training si consultanta Brightway, aflata pe piata de 10 ani.

Astfel, companiile care apeleaza acest tip de serviciu sunt cele au ajuns la un anumit nivel de dezvoltare si extindere teritoriala si care au nevoie sa aduca toti membrii echipei impreuna pentru a stabili o directie comuna de actiune.

"Un team building deschide drumul pentru acceptarea unei schimbari de catre membrii echipei in cazul repozitionarii proceselor de lucru, ii ajuta pe participanti sa se cunoasca mai bine si sa-si descopere anumite abilitati pe care nu stiau ca le au. In lipsa unor traineri profesionisti, in timpul acestei intalniri se vor pastra de cele mai multe ori aceleasi «bisericute»si atitudini ca la serviciu, este tendinta naturala a oamenilor de a socializa mai mult cu persoanele cu care se inteleg bine", explica Mihai Arghire, partener la Brightway.

Cel mai frecvent angajatorii au ca obiective motivarea echipei, distractie, activitati inedite, comunicarea anumitor mesaje importante, cresterea performantei in activitatile ce presupun atingerea unui scop comun. Clientii care isi trimit angajatii la team building sunt companiile din IT, distributie, pharma sau agribusiness, potrivit Brightway.

Astfel, cel mai cerut program al companiei este "Misterul din Castel", un program prin care participantii trebuie sa treaca printr-o serie de provocari pentru a dezlega un mister. "Intreaga poveste reprezinta o metafora la problemele cu care se confrunta in propria echipa. Acest team building ofera participantilor sansa sa-si depaseasca barierele personale. Un alt program foarte cerut pe timp de vara este Aventura in Delta Dunarii", spune Mihai Arghire.

Serviciile de team building reprezinta aproximativ 20% din cifra de afaceri a Brightway. Compania isi doreste sa creasca acesta cifra prin introducerea unor noi programe si a locurilor pentru desfasurarea team buildingurilor. Brightway estimeaza ca in acest an va ajunge la afaceri de 400.000 de euro, in crestere usoara fata de 2013.

Pe piata de training din Romania mai activeaza jucatori importanti ca Ascendis, CBS Romania, Achieve Global, Hart Consulting, Accelera.

Sursa foto: Grup de angajati/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri