Aproximativ 30% dintre utilizatori acceseaza eJobs.ro si aplica la job-uri de pe device-urile lor mobile. Cei care aplica cel mai mult la un job de pe tableta sau smartphone sunt candidatii cu peste 10 ani de experienta, urmati de cei aflati la inceput de cariera, sustin reprezentantii eJobs.ro.

Dintre utilizatorii care acceseaza eJobs.ro de pe aplicatii mobile, aproximativ 60% sunt persoane active, cu o experienta in munca intre 3 si 10 ani. Spre deosebire de femei, barbatii sunt mai conectati la tehnologia mobila, fiind cu 10% mai numerosi.

Urmatorii cei mai conectati la tehnologia mobila sunt, in ordine, candidatii care au atins un nivel de peste 10 ani experienta (19%), urmati de cei aflati la inceput de cariera (13%).

Cat timp sta un candidat pe device-uri mobile pentru a aplica la joburi

In medie, un utilizator care acceseaza eJobs.ro de pe device-uri mobile petrece aproximativ 6 minute navigand, timp in care vizualizeaza job-urile nou aparute, isi verifica CV-ul si aplica la anunturile de recrutare selectate.

"Cu siguranta aplicatiile mobile se vor dezvolta intr-un ritm foarte rapid. In ultimele luni, am constatat o crestere constanta a numarului de utilizatori care descarca si acceseaza eJobs.ro de pe device-urile mobile. Astfel, in medie, peste 15.000 de persoane descarca lunar versiunile pentru iOS sau Android ale aplicatiei eJobs", sustine Ana-Maria Cetatean, brand manager eJobs Group.

Citeste si:
Trei idei pentru a gasi cei mai buni candidati din piata muncii
Angajatul ideal: trei idei...

Tendinta utilizatorilor este de a fi tot timpul conectati la mediul online, pentru a ramane la curent cu noutatile, cu oportunitatile de angajare si de dezvoltare a carierei. In acest context, facilitatea de a primi ofetele de recrutare direct pe telefonul mobil si de a putea aplica de oriunde si oricand lanseaza noi provocari atat pentru piata de recrutare in sine, care trebuie sa devina mai flexibila si mai dinamica, cat si serviciului in sine.

Sursa foto: Device mobil/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Frauda: candidati indemnati sa dea bani pentru un job in Elvetia