6 metode de a te angaja intr-o firma mica

Managerii firmelor mici fac angajari cu totul altfel decat intr-o corporatie. Iata ce strategii de recrutare au patronii de IMM-uri.

Pentru managerul unei firme mici nu e simplu sa angajeze oamenii potriviti. Asta deoarece e costisitor sa faca training cu noii angajati si sa-i treaca prin toate etapele pregatitoare muncii intr-un firma mica, potrivit unui articol de pe site-ul Brazen Careerist. Solutia este sa managerieze cu grija fluctuatia mainii de lucru si sa faca in asa fel incat sa nu-i plece angajatii, astfel acesta nu se va confrunta niciodata cu o criza in materie de personal.

Iata sase strategii pe care patronii IMM-urilor le adopta pentru a-si imbunatati deciziile in ceea ce priveste angajarile:


1. Verifica trecutul angajatului

Managerii fac acele „background checks”, iar daca inca nu le fac, situatia nu va dura foarte mult. De ce? Pentru ca nu sunt costisitoare – la ora actuala, o verificare elementara costa aproximativ 112 lei – si le permite sa aiba o imagine de ansamblu asupra acceptabilitatii respectivului candidat. Patronii au nevoie de angajati de incredere, iar aceste „background checks” ii ajuta sa excluda din ecuatie posibilii angajati cu un trecut dubios.

Citeste si:
Nagarro Holding și iQuest Group fac echipă în România
Nagarro Holding și iQuest...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri