Social media specialist: 400 euro

Social media specialist: 400 euro

Un specialist in social media este platit in medie cu 400 de euro lunar. Pentru a obtine un astfel de post trebuie sa aveti intre 1 si 3 ani de experienta. Printre activitatile zilnice se numara postarea unui continut relevant pentru brandul pe care comunicati pe retele sociale ca Facebook, Twitter, LinkedIn sau Google Plus. Unii angajatori cer si cunostinte SEO (search engine optimization-optimizare pentru motoare de cautare) si/sau SEM (search engine marketing-marketing pe motoare de cautare).

Sursa foto: Social media specialists/Shutterstock.com

Online PR Consultant: 400 euro

Online PR Consultant: 400 euro

Acelasi salariu este oferit in general si pentru postul de consultant PR online. Printre responsabilitati se numara elaborarea si implementarea unui plan de relatii publice in functie de obiectivele companiei. Practic, se ocupa de cresterea vizibilitatii pe Internet a companiei pentru care lucreaza si ofera consultanta despre cum ar trebuie sa se comporte un client si ce ar trebui sa publice in mediul online.

Sursa foto: PR/Shutterstock.com

Community Manager: 575 euro

Community Manager: 575 euro

Si un community manager creeaza continut pentru Facebook, Twitter si alte retele sociale, insa responsabilitatile lui sunt mai mari. El trebuie sa gestioneze campanii in social media si sa creasca prezenta companiei pe retele sociale si bloguri. Pentru aceste activitati zilnice, un community manager este platit in medie cu 575 de euro pe luna pentru experienta intre 1,5 si 3 ani.

Online Manager: 750 euro

Online Manager: 750 euro

Un online manager are cunostinte in marketing online, experienta in social media, este creativ si este capabil sa propuna strategii de promovare a produselor pe Internet. Acest job, platit in medie cu 750 de euro pe luna, necesita cel putin 3 ani de experienta, potrivit unui anunt publicat de un angajator pe eJobs.ro.

Social media manager: 750 euro

Social media manager: 750 euro

Platit tot cu 750 de euro pe luna, un social media manager creeaza continut specific despre produsele companiei pe diferite site-uri, continut pe retele sociale, se ocupa de cresterea numarului de interactiuni pe aceste retele si intretine conturile si interactiunile cu cei conectati, potrivit unui anunt publicat pe eJobs.ro. Ca sa ajungi social media manager ai nevoie de 1-3 ani de experienta in managementul mediilor sociale.

Social media director: 1.500 euro

Social media director: 1.500 euro

Un social media director stabileste strategia pe promovare in retele sociale si analizeaza impactul continutului publicat. De asemenea, editeaza continutul pentru platformele pe care comunica firma in care lucreaza. Un astfel de post este platit in medie cu 1.500 de euro pe luna si necesita peste 3 ani de experienta.

Salarii in social media dupa vechime

Salarii in social media dupa vechime

Salariul mediu pentru cei cu vechime sub 6 luni este de aproximativ 330 euro, pentru experienta intre 6 luni si 2 ani salariul urca la 550 euro, iar peste 2 ani salariul este in jur de 750 euro. Aceste medii salariale sunt valabile pentru Bucuresti, iar diferenta dintre posturile din Capitala si alte orase mari din tara este de 100 de euro, potrivit informatiilor furnizate de CareerAdvisor.

Sursa foto: CareerAdvisor