Practicienii de resurse umane considera simularile de afaceri o solutie mai ales pentru middle (52%) si top management (28%).

Eficacitatea programului dovedita stiintific prin statistici (43%) si facilitarea de catre un trainer cu experienta in top management (40%) reprezinta principalele criterii in alegerea unui program de simulari de afaceri, in timp ce pretul accesibil (8%) si recunoasterea internationala a programului (3%) reprezinta criterii mai putin importante.

Din studiul Acceder rezulta doua nevoi principale la care trebuie sa raspunda simularile de afaceri, metodologia sa fie bazata pe invatare experientiala si feedback in timp real (55%), iar simularea studiilor de caz sa fie bazata pe realitatile si provocarile companiei (37%).

Citeste si:

Din esantionul intervievat, doar 25% dintre respondenti au implementat simulari de afaceri in companie, 40% au participat la programe de simulari de afaceri, iar peste 80% considera simularile de afaceri sunt mai eficiente (45%) si mult mai eficiente (39%) decat programele clasice de training.

Studiul Acceder a fost realizat in septembrie 2014, pe un esantion de 33 de respondenti, directori si manageri de resurse umane din companii nationale si multinationale din Romania si reprezinta o radiografie a pietei de training prin simulari de afaceri.

Acceder este o companie cu actionariat roman, specializata in dezvoltarea capabilitatilor la nivel de top, midlle management si antreprenori, prin simulari de afaceri si sesiuni de training si coaching.